امروز : یکشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۶ - 2017 July 23
۱۰:۱۸
ادموند
کمک مالی
کانال پیروان موعود
موسسه قاف
جنبش
کد خبر: 100591
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۳ - ساعت ۱۲:۰۶
تعداد بازدید: 124
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس در مورخ 93.3.20 مطلبی با عنوان «فولاد سازی و تولید گوشت گوسفند در استان بی‌آب ...

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس در مورخ 93.3.20 مطلبی با عنوان «فولاد سازی و تولید گوشت گوسفند در استان بی‌آب هدر دادن منابع است» در یک رسانه منتشر شد که در این خبر معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفته بود: در استان خراسان رضوی که منابع آب بیش از اندازه محدود است، اجرای طرح فولاد و تولید گوشت گوسفند که به آب زیاد نیاز دارد، به منزله هدر دادن منابع آب است.

به دنبال اظهار نظر خانم ابتکار مدیران و کارشناسان مرکز تحقیقات راهبردی غذا و کشاورزی نامه‌ای را در اوایل تیرماه برای ابتکار ارسال کردند که علیرغم پیگیری‌های یک ماهه مرکز تحقیقات راهبردی غذا و کشاورزی جوابی حاصل نکرده‌اند.

بنابراین کارشناسان و مدیران مرکز تحقیقات راهبردی غذا و کشاورزی تصمیم گرفتند تا نامه‌ای سرگشاده منتشر کنند، تا شاید بتوانند پاسخی را از این مسئول دریافت کنند.

براساس این گزارش متن نامه اول ارسالی از سوی مرکز تحقیقات راهبردی غذا و کشاورزی به ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به شرح زیر است:
**

معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست

سرکار خانم دکتر ابتکار

با سلام و احترام؛

پیرو خبری به نقل از سرکار علیه در خبرگزاری دولتی ایرنا مورخه 1393.3.20با عنوان « فولادسازی و تولید گوشت گوسفند در استان بی آب هدردادن منابع است»، این مرکز نکات زیر در مورد تولید محصولات پروتئینی را به استحضار می‌رساند:

1. به جهت اینکه اسیدهای آمینه ضروری و مورد نیاز بدن فقط در پروتئین‌های حیوانی وجود دارد، مصرف فرآورده‌های دام و طیور امری ضروری است. فقدان پروتئین در رژیم غذایی منجر به استفاده بدن از منابع پروتئینی خودش می‌‌شود. ضعف ماهیچه‌ای، نازک شدن و کم پشت شدن موها، تأخیر در ترمیم زخم‌ها و سوء هاضمه و همچنین ضعف در عملکرد قلب علایم کمبود دریافت پروتئین هستند. در موارد طولانی مدت، کمبود پروتئین باعث تجمع آب در بدن و اتساع معده می‌‌شود. کمبود پروتئین در قالب دو بیماری خطرناک کواشیورکور و ماراسموس شیوع دارد.

2. در مجامع علمی برای تبیین نیاز آبی هر کالای تولیدی از شاخصی به نام آب مجازی استفاده می‌شود. با بررسی این شاخص در بین محصولات حیوانی پرمصرف کشور اعم از گوشت مرغ، گوسفند و گوساله و همچنین تخم مرغ در منابع معتبر بین المللی، کمترین نیاز آبی به گوشت گوسفند اختصاص دارد. در بین 4 منبع اصلی پروتئینی فوق، بیشترین نیاز آبی مربوط به گوشت گوساله با حدود 20 هزار لیتر آب برای هر کیلو و کمترین نیاز آبی برای گوشت گوسفند با حدود 5 هزار لیتر است. به عبارت دیگر برای تولید گوشت گوسفند تنها 25 درصد آب مصرفی برای تولید گوشت گوساله نیاز بوده و با توجه به محدودیت‌های آبی جمهوری اسلامی ایران پرورش گوسفند سیاستی راهبردی است.

3. چالش اصلی پرورش گوسفند در کشور، ذیل موضوع رابطه دام و مرتع تعریف شده و  به جهت عدول از اصول علمی چرا و بهره‌برداری نامتعادل از مراتع بوجود می‌آید. اولویت و اهمیت حفاظت از منابع طبیعی و بالاخص مراتع بر کسی پوشیده نیست؛ اما سؤالی که مطرح است اینکه آیا هدف فوق با حذف حضور دام در مرتع تحقق می‌شود؟ این در شرایطی است که تجربیات جهانی نشان می‌دهد که حضور اصولی دام در مرتع مفید بوده و باعث غنا و تقویت مرتع می‌شود.

همچنین به تحقیق و با توجه به یافته‌های جدید علمی ثابت شده که نه تنها حذف دام از مراتع موجبات بهبود پوشش گیاهی را فراهم نمی‌سازد، بلکه در میان‌مدت به نابودی ارزش غذایی مرتع می‌انجامد و امنیت غذایی کشور را به مخاطره می‌اندازد.

در پایان طبق بررسی‌های صورت گرفته در مرکز تحقیقات راهبردی غذا و کشاورزی، مسئله اساسی در حفظ و تقویت مراتع کشور اصلاح نظام حقوقی و سازوکارهای مدیریتی حاکم بر مراتع است؛ به گونه‌ای که در عین بهره‌برداری صیانتی از مراتع، منافع ذینفعان هم تأمین شده و در یک تعادل سه جانبه دام، مرتع و بهره‌بردار مراتع غنی شده و پروتئین مناسب از آن استحصال می‌شود.

در صورت لزوم این مرکز آمادگی خود را برای حضور در جلسات کارشناسی و توضیح تفصیلی و ارائه تجربیات جهانی موارد فوق الذکر اعلام می دارد.
*** 

متن نامه سرگشاده مرکز تحقیقات راهبردی غذا و کشاورزی به ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست
**

باسمه تعالی

کارشناسان سازمان منابع طبیعی، سخنان شما را خارج از حوزه تخصص خود می دانند/ پرورش گوسفند ضرورت راهبردی در تأمین امنیت غذایی ایران!

حدود یک ماه پیش مصاحبه‌ای از دکتر ابتکار در مورد «هدر رفتن منابع، در صورت تولید گوشت گوسفند» در رسانه‌های کشور انعکاس یافت.

مرکز تحقیقات راهبردی غذا و کشاورزی صحبت‌های ایشان را مغایر با اصول علمی و تحلیل کارشناسی خود تشخیص داد و ادله خود را طی نامه‌ای در مورخه 1393.4.17خطاب به ایشان مطرح کرد و در فضایی علمی منتظر پاسخ ایشان ماند؛ اما علی‌رغم پیگیری‌های مستمر یک ماهه جوابی دریافت نشد؛ دبیرخانه سازمان منابع طبیعی برای پاسخ به نامه مذکور، دفاتر مختلف معاونت طبیعی سازمان را در جریان محتوای نامه قرار داد، ولی تنها این جواب مطرح می‌شود که موضوع نامه در حوزه تخصصی سازمان منابع طبیعی نیست!

با توجه به برآورده نشدن انتظار حدود یک ماهه برای شنیدن پاسخ کارشناسی سازمان منابع طبیعی و همچنین مخاطراتی که می‌تواند در صورت گسترش این خط فکری بر امنیت غذایی کشور ایجاد کند، ضرورت داشت مرکز تحقیقات راهبردی غذا و کشاورزی در نامه سرگشاده مفاد نامه قبلی را برای تنویر افکار عمومی به استحضار مردم شریف ایران برساند.

انتهای پیام/ب
برچسب ها:
آخرین اخبار