به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، نشست خبری مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند تجربی صبح امروز در سالن سینما حقیقت این مرکز برگزار شد.
محمدمهدی ...
به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، نشست خبری مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند تجربی صبح امروز در سالن سینما حقیقت این مرکز برگزار شد.
محمدمهدی طباطبایینژاد مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند تجربی در ابتدای این نشست عنوان کرد: حدود یک سال از حضور ما در این مرکز میگذرد و از ابتدا تلاش همه دوستان این بوده که فضایی را دنبال کنیم که استانداردهای معتبر جهانی را دارا باشد.
وی افزود: از زمان ورودمان به مرکز شورای مستند را تشکیل دادیم تا بعد ازجشنواره حقیقت، دوستان به پروژههای از قبل مانده برسند.
طباطبایینژاد خاطرنشان کرد: از ابتدای دیماه بلافاصله طبق تعهد شورای انیمیشن و داستان را راهاندازی و از ابتدای سال 93 هم شورای سینمایی را راهاندازی کردیم.
مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند تجربی در ادامه با اشاره به طرحهای مصوب برای تولید آثاری از قبیل مستند، فیلم کوتاه، انیمیشن و سینمایی عنوان کرد: تا به حال 20 فیلمنامه فیلم اول بررسی شده که از این میان چهار فیلمنامه به ثبت رسیده است و یک فیلم قرارداد تولیدش منعقد شده است.
وی افزود: در حوزه سینمای مستند از ابتدای دیماه 92، 22 قرارداد منعقد شده و از ابتدای سال 93 تا به امروز 44 فیلم مستند به تصویب رسیده که با خیلی از آنها قرارداد بسته شده و برخی نیز در مرحله تولید به سر میبرند.
وی با اشاره به حوزه انیمیشن تأکید کرد: در حوزه انیمیشن هم نگاه سختگیرانهتری را منظور کردیم، تعریف ما این بوده که به فیلمهای هنری الگو توجه کنیم و به همین اعتبار 5 فیلم قرارداد تولید بستهاند و 3 فیلم سینمایی انیمیشن هم به شورای انیمیشن تحویل داده شده که از این میان کارهای مقدماتی تولید یک فیلمنامه انیمیشن در حال انجام است.
طباطبایینژاد با اشاره به تولید اثر در حوزه فیلم داستانی عنوان کرد: در حوزه داستانی تفکیکی بین مرکز گسترش و انجمن سینمایی جوان رخ داد که تعدادی از تعهدات مرکز به انجمن سینمای جوان محول شد و در حوزه سینمای داستانی هدفمان صرفا تولید اثر نیست بلکه هدفمان تربیت فیلمساز بلند داستانی است.
وی افزود: امسال 70 فیلمساز اول درخواست پروانه ساخت کردند که از طرفی این تعداد درخواستکننده برای ورود به سینمای حرفهای خوشحالکننده است.
طباطبایینژاد ادامه داد: ما با دوستان صحبت کردهایم و کارگردانان اول را صلاحیتبندی کردیم و از آنها نمونه کار مناسب خواستیم و گفتیم فضایی را در مدرک طراحی کنید تا در واقع یک نوع دستگرمی با محیط حرفهای آن در این مرکز تعبیه کنیم و بر همین اساس مجوز تولید 20 فیلم کوتاه حرفهای را از این نگاه از سازمان سینمایی گرفتیم.
مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند تجربی با اشاره به بحث پژوهش در آثار مستند خاطرنشان کرد: در بحث پژوهش آقای قاسمخان تلاش به سزایی را انجام دادند و تا به امروز 14 عنوان کتاب در حوزه تألیف و ترجمه مختص سینمای مستند در حال آمادهسازی و زیر چاپ هستند. درباره انتشار یک کتاب هم روز گذشته با آقای قاسمخان صحیت کردیم که این کتاب قرار است در حوزه فیلمهای عاشورایی چاپ شود.
وی افزود: یکی از فعالیتهای دیگر معاونت پژوهش ساخت کارگاههای آموزش و پژوهشی بود که نشریه روزنامه سینمای حقیقت که سالها پیش متوقف شده بود خوشبختانه اولین شماره آن چند روز پیش آماده شد.
طباطبایینژاد در ادامه با اشاره به برگزاری هفتههای فیلم بینالملل در مرکز گسترش سینمای مستند تجربی تأکید کرد: برگزاری هفتههای فیلم ما که اخیراً هفته فیلم هند را برگزار کردیم بسیار جلسات خوبی بود که فیلمهای خوبی هم در این میان انتخاب شده است.
بنا بر این گزارش مرتضی رزاق کریمی قائم مقام مرکز گسترش سینمای تجربی در ادامه این نشست با اشاره به طرحهای مصوبشده در بخش تولید مرکز گسترش تأکید کرد: ما با طراحی فرم و راهاندازی سامانه کاری کردیم تا همه علاقمندان به سینما، مستند، انیمیشن و فیلم کوتاه از سراسر ایران فرمها را پر کنند و فیلم بسازند.
وی افزود: 289 طرح در این سامانه ارسال شده بود که 22 طرح به تصویب نهایی رسیده است.
رزاق کریمی خاطرنشان کرد: در بخش سینمایی آثار ارسال شده سینمایی 20 فیلمنامه در این سامانه به ثبت رسیده که از این میان 16 فیلم سینمایی بررسی شده و 4 فیلم هم به تصویب رسیده که یک فیلم در حال تولید و 3 فیلم هم در حال انتظار تولید هستند.
وی افزود: 95 طرح هم برای انیمیشن به دست ما رسیده که 5 انیمیشن سینمایی و 90 فیلم کوتاه انیمیشن را شامل میشود.
رزاق کریمی ادامه داد: 197 طرح داستانی کوتاه را نیز از طریق سامانه دریافت کردیم 187 طرح بررسی شده از این مجموع 40 طرح به شکل مشروط به تصویب رسیده است.
در ادامه این نشست طباطبایینژاد در پاسخ به این سؤال که آیا امسال هم فیلمهایی سیاسی و اجتماعی را در جشنواره سینما حقیقت خواهیم دید؟ عنوان کرد: تلاش ما در حوزه تصویب، تولید و نظارت مسیری بوده که به استانداردها نزدیک شود، البته در این مسیر معایب و مزایایی هم داشتیم.
وی افزود: ما جشنواره را به سه بخش مختلف تقسیم کردیم و امسال در هشتمین جشنواره سینما حقیقت عنوانبندی مضمونی را نخواهیم داشت. بخش ویژه امسال مرور فیلمهای مردمشناسی و سینمای مستند ژاپن خواهد بود.
طباطبایینژاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پروژه سینمایی لاله و حکمیت این پروژه به علیرضا رضاداد تأکید کرد: ما اساساً جلساتمان را با آقای نیکنژاد برگزار کردیم که بتوانیم این پروژه را با هزینههای معقول به پایان برسانیم، اما آقای نیکنژاد در جلسه دوم خواستار هزینه های نامعقولی شده است که این مقدمهای برای تعلیق این فیلم شد.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که ما جلساتمان را درباره لاله برگزار میکردیم دو ماه از توقف این فیلم میگذشت و ما دستی در تخلف این فیلم به هیچ عنوان نداشتیم.
طباطبایینژاد اظهار داشت: خانم لاله صدیق شخصیتی هستند که وجود خارجی دارند و برای ادامه تولید این فیلم باید از ایشان اجازه گرفته شود که طبق اطلاع ما و هم طبق اطلاع آقای نیکنژاد حقوق خانم صدیق به شرکت آقای نیکنژاد رسیده است.
وی ادامه داد: در اوج این حرفها آقای نیکنژاد به امریکا سفر کردند و به تازگی به ایران بازگشتند که در این مدت هم ما تلاش کردیم تا تولید فیلم ادامه داده شود.
طباطبایینژاد یادآور شد: در قرارداد ما و آقای نیکنژاد مادهای وجود دارد که اگر ما میتوانستیم با آقای نیکنژاد به توافق برسیم حکمی از سازمان سینمایی بین ما قضاوت کند که آقای ایوبی نیز آقای رضاداد را به عنوان حکم پروژه «لاله» انتخاب کردند، ما هم در حال حاضر منتظر پاسخ آقای رضاداد هستیم.
طباطبایینژاد ادامه داد: ما باید در ساخت فیلمهای اول مشارکت کنیم و به عنوان یک همراه تلقی شویم و یا اینکه اگر واقعاً فیلمی شأنیت حمایت حداکثری دارد، تعداد کمی آثار خود را تغییر دهیم.
وی افزود: ممکن است 15 فیلمنامه خود در شورای فیلمنامه به تصویب برسد اما ما قادر به تولید 15 فیلم نیستیم و باتوجه به بودجهای که داریم به ترتیب پیش خواهیم رفت.
طباطبایینژاد اظهار داشت: فضای سینمای مستند برای سرمایهگذاران بخش تجاری جذابیتی ندارد که بخواهند در آن سرمایهگذاری کنند.
وی در پاسخ به این سؤال که آثار منتشرشده مرکز گسترش مورد مطالعه مخاطبان قرار نمیگیرد و به صورت هدیه اهدا میشوند گفت: ما در حوزه مرکز گسترش به سینمای مستند میپردازیم و مجموعه مستند مطالعات مجموعه سینما است که رویکرد اصلیاش نیز سینمای داستانی است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/
منبع : فارس