به گزارش پایگاه خبری ، مهدوی پیروان موعود ; از قم نشست تحولات منطقه و گروه بعثی – تکفیری داعش پیش از ظهر امروز به همت گروه مطالعات راهبردی مجمع ...
به گزارش
پایگاه خبری ، مهدوی پیروان موعود ; از قم نشست تحولات منطقه و گروه بعثی – تکفیری داعش پیش از ظهر امروز به همت گروه مطالعات راهبردی مجمع جهانی اهل بیت(ع) و با حضور غضنفر رکنآبادی سفیر سابق ایران در لبنان برگزار شد.
رکنآبادی در سخنانی با بیان اینکه اگر به زمینههای تشکیل داعش و گروههای تکفیری بپردازیم در مییابیم سالها بر روی این مسئله کار شده است اظهار کرد: تحولات منطقهای از لبنان، سوریه و عراق زمینه ظهور و بروز گروههای تکفیری به ویژه داعش بوده ولی ریشهیابی همین مسئله نشان میدهد تعارض میان فلسطین و رژیم صهیونیستی زمینه اصلی بوده است.
وی افزود: امروز فلسطین و تهاجم صهیونیستها به غزه بحث روز جهان اسلام محسوب میشود؛ ماجرای فلسطین به سال 1948 یعنی سالروز شکلگیری رژیم صهیونیستی باز میگردد؛ فلسطین در سال 1947 به سه قسمت بر اساس قطعنامه شورای امنیت تقسیم شد که با مخالفت فلسطینیها روبهرو شد و از همان زمان هم مبارزات شکل گرفتند.
سفیر سابق ایران در لبنان به جنگهای عربی با صهیونیستها اشاره کرد و گفت: در جنگ 1967 همان 22 درصد باقی مانده در اختیار فلسطینیها هم اشغال شد ولی صهیونیستها طی بیش از 60 سال عمر خود همواره دغدغه امنیت را داشتهاند.
وی با بیان اینکه تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی، گروههای مختلفی سعی در احقاق حقوق فلسطینیها داشتند خاطرنشان کرد: پس از انقلاب و مبارزاتی که در لبنان شکل گرفت، عمق فاجعه را در پیمان صلح اسلو که با هدایت و رهبری یاسر عرفات منعقد شد مشاهده میکنیم که در صورت تحقق کامل، باز هم تنها 9 درصد در اختیار فلسطینیها قرار میگیرد.
رکنآبادی افزود: فلسطینیها تا 1993 که این توافق صورت گرفت به این باور رسیده بودند که چارهای جز این مسئله ندارند ولی با پیروزی حزبالله در لبنان طی چند مرحله و سه ماه پس از آن، حرکت جدیدی در فلسطین آغاز میشود زیرا دریافتند که میتوان رژیم صهیونیستی را شکست داد اما صهیونیستها هم همواره به دنبال موازنه قدرت و تغییر آن به نفع خود بودهاند.
تاثیر نبرد 33 روزه در تغییر استراتژی صهیونیستها
سفیر سابق ایران در لبنان به وقایع سال 2006 و تلاش صهیونیستها برای جبران شکستهایشان اشاره کرد و گفت: شکست در جنگ 33 روزه از حزبالله لبنان سبب شد آنها پنج رزمایش بزرگ با به کارگیری تمام نیروهای خود انجام دهند و زمینه را برای حملهای بزرگ فراهم سازند ولی نتیجه این رزمایشها هم بر اساس گزارشات کارشناسان صهیونیستی، این بود که توان حمله و هجوم در این رژیم وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: در سال 2009 شاهد تهاجم گسترده صهیونیستها به غزه بودیم زیرا ارتش این رژیم عقیده داشت که غزه بسیار ضعیف است و میتوان به راحتی مقاومت را شکست داد؛ در جنگ 22 روزه هزاران تانک برای حمله به غزه تدارک دیده شدند ولی حتی یک تانک هم وارد مرکز شهر نشد و به اعتراف سران صهیونیستی، این رژیم شکست خورد؛ از آن زمان به بعد تفکر راه اندازی گروههای تکفیری در ذهن سران استکبار جهانی شکل گرفت.
رکنآبادی به عملیات شهادت طلبانه به عنوان رمز پیروزی مقاومت اشاره کرد و افزود: صهیونیستها با شناسایی این ویژگی مسلمانان، استفاده از گروههای تکفیری و تروریستی، زمینههای اختلاف میان شیعه و سنی را در دستور کار قرار دادند؛ بحران سوریه از همان زمان شکل گرفت و گروههای تکفیری مختلفی در این کشور ظهور یافتند.
سفیر سابق ایران در لبنان گفت: به کار بردن اسامی مختلف برای القاعده در هر کشور یکی از راهکارهای سران این جریان تروریستی و وهابی برای فرار از تنفری بود که گریبانگیرشان در سطح بینالمللی شده بود.
ریشهیابی داعش با نگاه به تفکرات القاعده
وی با بیان اینکه ریشه جبهة النصره، داعش و دیگر گروههای تکفیری همین القاعده است تصریح کرد: مأموریت ابوبکرالبغدادی ابتدا در عراق بود ولی از زمانی که او اعلام کرد قصد ورود به لبنان را دارد حتی صدای ایمن الظواهری هم درآمد و او قرار اولیه خود را به البغدادی یادآوری کرد که شیعهکشی به این نحو، با سیاستهای فعلی القاعده سازگاری ندارد و اولویتها، فعلا جهان غرب است اما این سخنان توسط البغدادی پذیرفته نشد و او ادعای خلافت اسلامی و امیر نظامیکرد و از الظواهری خواست یا با او بیعت کند یا کشته خواهد شد که اختلاف میان این دو سبب جنگهای فراوانی بین دو گروه شد و عملیاتهای انتحاری زیادی هم به وقوع پیوست.
رکنآبادی افزود: امروز دعوا و درگیری میان گروههای تکفیری جنگ مذهب نیست بلکه برای خلافت و حکومت میجنگند؛ بر اساس گزارش کوفی عنان، دو هزار گروه مسلح و تروریست در منطقه در حال نبرد با یکدیگر بودهاند ولی باید دانست ریشه همه گروههای تکفیری، همان القاعده است.
سفیر سابق ایران در لبنان خاطرنشان کرد: حضور حزبالله و ایران مانع از تحقق نقشهای شد که صهیونیستها و غرب در سوریه طراحی کرده بودند.
وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی در سال 2012 به دنبال آزمایش نیروی خود در غزه بود گفت: نبرد هشت روزه نشان داد که مقاومت همچنان از آمادگی برخوردار است و صهیونیستها زمینه لازم برای اشغال را ندارند؛ با پیروزی مقاومت در آن سال، جنگ تمام شد ولی در سال 2013 هم تصور صهیونیستها این بود که حزبالله به دلیل جنگ در سه جبهه ضعیف شده و زمان حمله گسترده علیه لبنان فرا رسیده است و بمباران برخی مناطق در لبنان به همین دلیل صورت گرفت که البته با سه واکنش از سوی حزبالله روبهرو شد و رژیم صهیونیستی هم کاری انجام نداد.
تصور اشتباه صهیونیستها و ورود به نبرد غزه
رکنآبادی با اشاره به چهل و هفتمین روز جنگ غزه در شرایط کنونی خاطرنشان کرد: تصور صهیونیستها این بود که حماس رکن اصلی مقاومت است و به دلیل اختلافاتی هم که وجود دارد ایران، سوریه و حزبالله از حماس حمایت نخواهند کرد و در صورت وقوع جنگ، جمهوری اسلامی و حزبالله حمایتی از مقاومت نمیکنند ولی غافلگیر شدند زیرا حماس برای نخستین بار از تجهیزاتی مدرن استفاده کردند و رعب و وحشتی بزرگ را در دل صهیونیستها انداختند؛ یک هفته پس از تجاوز اخیر، صهیونیستها پیشنهاد آتش بس دادند زیرا راهبرد آنها در هر جنگ، استفاده از اصل غافلگیر کردن و حمله گازانبری است اما این امر مورد موافقت قرار نگرفت و در چهل و ششمین روز، موشکی به قلب تل آویو اصابت کرد ولی نتانیاهو هنوز حاضر به اعلام شکست نیست.
سفیر سابق ایران در لبنان افزود: به اعتراف صهیونیستها، بیشترین تعداد تلفات در جنگ میان آنها با فلسطینیها از سال 1948 تاکنون در همین نبرد بوده است.
وی با اشاره به ویژگیهای گروه تکفیری داعش تصریح کرد: ایجاد رعب و وحشت در دلها یکی از ابزارهای تکفیریهاست و گاهی اوقات خودیها هم با نشر فیلمهای داعشیها به این هدف آنها کمک میکنند.
سفیر سابق ایران در لبنان اضافه کرد: نخستین اولویت تکفیریها، تسخیر سرزمین هاست و بهترین روششان هم وحشت در دل هاست تا سایر شهرها بدون مقاومت تسلیم شوند؛ آنها بحث ظلم و ستم بر اهل سنت در عراق را مطرح کردند و گفتند فرصتی تاریخی برای احیای حکومت سنیها فراهم شده به همین دلیل تمام شکست خوردگان شامل بعثیها و صدامیها دست همکاری با داعش دراز کردند.
حضور دستگاههای پیشرفته اطلاعاتی جهان پشت سر تکفیریها
وی با بیان اینکه دستگاههای اطلاعاتی پیشرفته جهان پشت سر تکفیریها قرار گرفتند و حمایتهای لازم را از آنها داشتند گفت: حتی اگر غرب داعش را به وجود نیاورده باشد باز هم استفاده ابزاری از آنها توسط مستکبران کاملا مشهود است.
رکنآبادی با اشاره به ضعف نیروهای عراقی و اختلاف شدیدی که میان گروههای داخلی به ویژه شیعیان وجود دارد گفت: همین امر سبب پیشرویهای داعش در این کشور شد ولی قدرت حزبالله در لبنان سبب شد طی 48 ساعت، تکفیریها تار و مار شوند.
سفیر سابق ایران در لبنان خاطرنشان کرد: تکفیریها بسیار مایلند که در ایران هم اقداماتی انجام دهند ولی خودشان هم میدانند که امکان نفوذ در جمهوری اسلامی را ندارند.
وی در ادامه به سؤالات حاضران در جلسه پاسخ گفت.
یکی از سؤالات در مورد تناقضات میان منشأ داعش و گروههای تکفیری بود که رکنآبادی در پاسخ اظهار کرد: نباید تردیدی در نیات پلید آمریکا و همپیمانان استکبار جهانی در وارد شدن به مسائلی داشت که مملو از تناقض باشند؛ رژیم صهیونیستی، سعودی، قطر و ترکیه در قضیه تکفیریها و داعش نقش آفرین بودهاند به این ترتیب که از تکفیریها برای رسیدن به اهدافشان استفاده میکنند و بعدا هم آنها را نابود خواهند کرد.
سفیر سابق ایران در لبنان با اشاره به حملات آمریکا به داعش خاطرنشان کرد: زمانی حمله ارتش آمریکا به این گروه تروریستی صورت میگیرد که پا را از گلیمشان درازتر کردهاند؛ در عراق داعش به مناطق مسیحی نشین وارد شد و آمریکا هم حملات خود را آغاز کرد.
وی در مورد رابطه اخوان المسلمین با گروههای تکفیری گفت: فاصله اخوان المسلمین با این گروهها یک تار موست؛ نباید انتظار تقابل میان این دو را داشت ضمن اینکه ویژگیهای اخوان المسلمین در هر کشور هم بسیار متفاوت است.
رکنآبادی بیان کرد: حقد و کینهای که اخوان المسلمین و بسیاری گروهها نسبت به تشیع دارند مانع از اعلام موضع رسمی در مقابله با داعشیها و تکفیریها از سوی آنها میشود.
سفیر سابق ایران در لبنان با اشاره به سؤال دیگری در مورد دلیل حمله رژیم صهیونیستی به غزه در شرایط کنونی گفت: این تفکر در میان برخی صهیونیستها وجود دارد که ایران به هر حال علیه آنها حمله خواهد کرد بنابراین باید پیشدستی کنند و حمله را علیه جمهوری اسلامی به راه بیندازند ولی در مقابل گروه دیگری از صهیونیستها وعده زندگی و رفاه برتر را یادآوری میکنند و عقیده دارند در صورت صبر و مقاومت، ممکن است مسئولانی در جمهوری اسلامی بر روی کار بیایند که دیدگاه ایران نسبت به رژیم صهیونیستی تغییر کند.
وی ادامه داد: در حال حاضر عربستان و مصر مخالفان جدی اخوانالمسلمین هستند ولی در مقابل ترکیه و قطر جزو حامیان جدی این حزب محسوب میشوند که همین امر زمینه اختلاف میان این چهار کشور را به وجود آورده است البته در هدف، قطر و سعودی با یکدیگر مشترک هستند.
حماس هیچگاه به طور سازمانی وارد نبرد علیه نظام سوریه نشد
رکنآبادی با بیان اینکه هیچگاه حماس به صورت سازمانی علیه نظام سوریه وارد جنگ نشده است گفت: برخی اوقات به صورت فردی اقداماتی صورت گرفته ولی به این معنا نیست که جهاد اسلامی در جنگ با سوریه دخیل است.
سفیر سابق ایران در لبنان اضافه کرد: ایجاد داعش توسط آمریکا، رژیم صهیونیستی، مخالفان جمهوری اسلامی و مقاومت مورد اختلاف است ولی استفاده ابزاری از تکفیریها توسط همه اینها را نمیتوان انکار کرد.
وی به سؤالی در مورد سیاست دو گانه حماس در مورد جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: آنها گفتهاند ما ضرر کردیم و میگویند اشتباه کردیم، البته سرنگونی مرسی در این زمینه تاثیرگذار بوده ولی باید دانست حماس، شاخه فلسطینی اخوان المسلمین است؛ اخوان المسلمین خواستار مشخص شدن خط اصلی توسط همه گروهها شده بود و خالد مشعل هم آنها را انتخاب کرد ولی پس از یک سال، اخوان المسلمین شکست خورد؛ نکته دیگر اینکه حماس، وضعیت کنونی خود را به واسطه کمکهای ایران به دست آورده و در حال حاضر هم اعلام اشتباه کردهاند و ما هم گفتهایم که حامیان جمهوری اسلامی و مقاومت از دست شما ناراحت هستند؛ به آنها اعلام شده است راه نظام اسلامی از دمشق میگذرد و باید مشکل را با سوریه حل کنند و اعلام رسمی اشتباه هم بکنند البته تا این لحظه هنوز این کار را انجام ندادهاند.
سفیر سابق ایران در لبنان به سیاست خارجی جمهوری اسلامی در همه کشورها اشاره کرد و گفت: حمایت از مواضع حقطلبانه ملتها سیاست و رمز اصلی موفقیت ایران است؛ این سیاست در عراق هم دنبال شد و تلاش کردیم و هیچ گاه سعی نداشتهایم نظر ایران را بر ملت این کشور تحمیل کنیم؛ عراق پس از صدام و در شرایط کنونی نیازمند شخصی مقتدر است، مالکی اشتباهاتی داشته ولی برای اینکه بگوییم چه زمانی، هنگامه درست کنار رفتن او بوده باید تمام شرایط را بررسی کرد و البته باز هم رأی و نظر مردم عراق در همه موقعیتها تعیین کننده است.
سؤال دیگری که از رکنآبادی شد در مورد حملات موشکی مقاومت به رژیم صهیونیستی بود که او هم جواب داد: صهیونیستها دارای پناهگاههای وسیع و متعدد هستند ولی همین که روزها و ماهها دور از خانه باشند برایشان زجرآور است و در عین حال، فلسطینیها چنین امکاناتی را ندارند و به همین دلیل تعداد شهدای غزه بسیار زیاد است.
هدف غربیها از برقراری امنیت در لبنان
وی به اختلاف شدید میان گروههای تروریست و تکفیری در سوریه اشاره کرد و افزود: 10 نفری که برای مذاکره با گروه دولت سوریه آمده بودند هر یک حرفی مجزا میزدند و در عین حال حتی آداب مذاکرات سیاسی را هم نمیدانستند.
سؤال دیگری که از سفیر سابق ایران در لبنان شد در مورد هدف غرب از تامین امنیت در لبنان بود که وی خاطرنشان کرد: غربیها ثبات و آرامش لبنان را میخواهند اما به دلیل تامین امنیت رژیم صهیونیستی.
انتهای پیام/78004/ع40/ث3001
منبع : فارس