امروز : پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ - 2017 April 27
۱۰:۱۹
ادموند
کمک مالی
موسسه قاف
جنبش
کد خبر: 106231
تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۳ - ساعت ۰۶:۰۰
تعداد بازدید: 34
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پایگاه خبری ، مهدوی پیروان موعود ; ، به رغم تلاش‌ها و تأکیدات آموزش و پرورش در سال‌های اخیر برای معرفی رشته‌های ...

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پایگاه خبری ، مهدوی پیروان موعود ; ، به رغم تلاش‌ها و تأکیدات آموزش و پرورش در سال‌های اخیر برای معرفی رشته‌های هنرستانی، هنوز این رشته‌ها برای تعداد زیادی از دانش‌آموزان ناشناخته است.

به همین دلیل مصمم شدیم در هر گزارش، یک رشته هنرستانی را در گفت‌وگو با یک دانش‌آموز محصل در این رشته معرفی کنیم.

در این گزارش به سراغ یک دانش‌آموز رشته آشپزی هنرستان لیلی موفقیان رفتیم و با وی در خصوص دلایل انتخاب این رشته و جذابیت‌های آن به گفت‌وگو نشستیم.

مائده نظافتی امسال تحصیل در رشته آشپزی را به پایان رسانده است؛ وی در زمان این گفت‌وگو یک نوع شیرینی هم برای ما پخت البته به گفته خودش، درست کردن آسان ترین شیرینی را انتخاب کرد!

* فارس: چی شد که رشته آشپزی را انتخاب کردی؟

مائده نظافتی: اولین بار مادرم از وجود چنین رشته‌ای آگاهی پیدا کرد و بعد هم به من گفت که این رشته را انتخاب کن.

* فارس: خودت چی؟ این رشته را دوست داشتی؟

مائده نظافتی: راستش اول دوست داشتم دکتر بشوم اما وقتی مادرم در مورد این رشته با من صحبت کرد، احساس کردم رشته جالبی است و البته فکر نمی‌کردم انقدر گسترده باشد و واقعیتش این است که در ابتدا دو دل بودم.

* فارس: چگونه هنرستان مورد نظرت را انتخاب کردی؟

مائده نظافتی: مادرم پیگیری و تحقیق کرد و نتیجه آن، این شد که دو هنرستان که دارای رشته آشپزی بودند در مناطق 16 و 18 وجود داشت و منطقه 18 از نظر منطقه‌ای نزدیک‌تر به خانه‌مان بود، به همین دلیل برای ثبت‌نام رفتیم.

* فارس: برای ثبت‌نام با مادرت به هنرستان رفتی؟

مائده نظافتی: بله، شهریور بود که با مادرم به هنرستان رفتیم و ثبت‌نام هم به پایان رسیده بود و گفتند که کلاس تکمیل شده است و ناظم مدرسه پیشنهاد داد که رشته فرش را انتخاب کنم اما نپذیرفتم و با مادرم اصرار داشتیم که رشته آشپزی را ادامه دهم که در نهایت ناظم مدرسه با مداد اسمم را نوشت و گفت پرونده‌ام را برایشان ببرم.

* فارس: چند تا کلاس آشپزی در مدرسه بود؟

مائده نظافتی: رشته آشپزی یک کلاس داشت اما سایر رشته‌ها مانند فرش، حسابداری، طراحی چهره و مدیریت خانواده دو یا چند کلاس داشت.

* فارس: اولین روز مدرسه چطور بود؟

مائده نظافتی: اولین روز دیر رسیدم چرا که راهم دور بود و احساس غریبی داشتم. از بچه‌های مدرسه آدرس کلاس‌مان را گرفتم و وقتی رسیدم، هنوز معلمی نیامده بود.





 

* فارس: روز اول چگونه گذشت؟

مائده نظافتی: آن روز معلم نداشتیم اما از روز دوم معلم داشتیم که دو نفر بودند یک استادکار و یک معلم داشتیم و از همان روز هر چه را که لازم بود، بخریم به ما معرفی کردند.

*فارس: هزینه این رشته چقدر بود؟

مائده نظافتی: روز ثبت‌نام هزینه کتاب را که حدود 50 هزار تومان بود، گرفتند؛ مانتو و شلوار را هم خودمان خریدیم. بعد از آن با خانواده‌ها صحبت کردند و قرار شد هر خانواده ماهی 20 هزار تومان بدهد.

آن پول هم برای مواد اولیه غذاها و شیرینی بود. به این شکل که بچه‌ها گروه‌بندی شدند و هفته‌ای سه روز کارگاه داشتیم. نوبت هر گروه که بود باید قبل از کارگاه خرید می‌کرد و به مدرسه‌ می‌آورد و معلم‌مان هم فاکتور خریدها را می‌گرفت و پول دانش‌آموزان را می‌داد و تمیز کردن کارگاه هم توسط همان گروه که نوبتش بود، صورت می‌گرفت.

*فارس: چند روز بعد از آغاز سال تحصیلی به کارگاه رفتید؟

مائده نظافتی: همان روز دوم ما را به کارگاه بردند و اولین غذایی هم که درست کردیم، کوکو دو رنگ بود البته آن روز کیک هم درست کردیم.

* فارس: اولین غذایی که برای تمرین در خانه درست کردی، چه بود؟

مائده نظافتی: کیک بود که خمیر شد و دور انداختم.

* فارس: تو این سال‌ها چند تا غذا، کیک و دسر یاد گرفتی؟

مائده نظافتی: زیاد بود حداقل 30 نوع غذا، 20 نوع شیرینی و 20 نوع دسر را یاد گرفتم.

* فارس: الان آشپزی‌ات چطور است؟

مائده نظافتی:خوب است؛ می‌توانم میهمانی 7، 8 نفره را به خوبی اداره کنم اما از آن بیشتر، کمی سخت است.





 

*فارس: نظر دیگران در مورد آشپزی‌ات چیست؟

مائده نظافتی: می‌پسندند به خصوص شیرینی‌ام را که می‌خورند، تعریف می‌کنند.

* فارس: بعد از دو سال، از انتخاب این رشته راضی هستی؟

مائده نظافتی: الان بیشتر در مورد این رشته می‌دانم و پشیمان نیستم.

* فارس: دوست داری در آینده چه کاری انجام دهی؟

مائده نظافتی: هنوز نمی‌دانم چه کاری انجام دهم اما ایده‌های مختلفی دارم.

*فارس: اگر دوباره به دو سال پیش برگردی، آیا باز هم این رشته را انتخاب می‌کنی؟

مائده نظافتی: حتماً

* فارس: به نظرت راحت‌ترین و سخت‌ترین غذا، شیرینی و دسر، چه غذاهایی هستند؟

مائده نظافتی: ته‌چین مرغ راحت ترین غذا و رولت گوشت سخت‌ترین غذاست. به نظرم شیرینی توپ گردویی راحت‌ترین شیرینی و سوفله موز راحت‌ترین دسر است.

* فارس: اگر دانش‌آموزی بخواهد رشته آشپزی را انتخاب کند، چه مشورتی به او می‌دهی؟

مائده نظافتی: می گویم رشته خوبی است؛ البته ممکن است اول سخت باشد ولی به مرور راحت می‌شود.

*فارس: مشکلات رشته آشپزی چیست؟

مائده نظافتی: معلمان ما خوب بودند اما از نظر امکانات در مدرسه مشکلاتی داشتیم مثلا همزن خراب شده بود و کاسه و بشقاب به اندازه کافی نداشتیم یا اینکه فِر مشکل داشت و برخی اوقات شیرینی‌ها می‌سوخت.

* فارس: شیرین‌ترین خاطره‌ات؟

مائده نظافتی: همیشه در کارگاه، غذا به مقدار کمی و برای آموزش درست می‌کردیم و ما یواشکی از آن غذا می‌خوردیم.

* فارس: تلخ‌ترین خاطره؟

مائده نظافتی: همیشه دستم را روی گاز می‌سوزاندم و یک مدت هم دستم تاول زده بود.

*فارس: یک آشپز باید چه ویژگی‌هایی را داشته باشد؟

مائده نظافتی: بهداشت و نظافت را رعایت کند و به مزه غذاها اهمیت دهد.

*فارس: برای دانش‌آموزانی که در مورد این رشته اطلاعاتی ندارند و برای انتخاب آن دو دل هستند، چه می‌گویی؟

مائده نظافتی: به نظرم رشته آشپزی رشته بسیار خوبی است و هر کسی وارد آن شود، پشیمان نمی‌شود.

تصاویر زیر شیرینی و غذاهایی است که مائده نظافتی درست کرده است.

 





 

























 

گفت‌وگو از مریم عابدینی

انتهای پیام/

منبع : فارس

برچسب ها:
آخرین اخبار