امروز : چهارشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - 2016 December 7
۱۴:۵۷
ادموند
کمک مالی
کانال پیروان موعود
موسسه قاف
جنبش
کد خبر: 118937
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۳ - ساعت ۰۶:۰۰
تعداد بازدید: 9
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، هدایت حسینی در همایش روز جهانی غذا گفت:‌ برچسب‌گذاری مواد غذایی از محورهای سازمان غذا و داروست چرا که نیاز ...

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، هدایت حسینی در همایش روز جهانی غذا گفت:‌ برچسب‌گذاری مواد غذایی از محورهای سازمان غذا و داروست چرا که نیاز مصرف‌کنندگان بر حسب سن، جنس و شرایط فیزیولوژیک متفاوت است و از طرفی تنوع مواد غذایی بالاست و باعث می‌شود که این برچسب‌گذاری اهمیت بالایی پیدا کند.

وی افزود: در دنیای امروز بر برچسب‌گذاری توجه زیادی شده و در وزارت بهداشت از برنامه‌های مهم در ارتقای سلامت و فرهنگ تغذیه بر برچسب‌گذاری تأکید شده است.

حسینی این برنامه را پل ارتباطی بین مصرف‌کننده و تولیدکننده دانست و گفت: این برنامه همچنین امکان اطلاع‌رسانی سریع به مردم را فراهم می‌کند تا ماده غذایی موردنیاز خود را تهیه کنند و قدرت انتخاب به مردم می‌دهد و از طرفی سازمان‌های نظارتی می‌توانند بر اجزای مواد غذایی نظارت بیشتری کنند.

مدیرکل نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت گفت:‌ برچسب‌گذاری بر حسب ماده 11 قانون مواد غذایی خوردنی و آشامیدنی طراحی شده و در این دستورالعمل از الگوی پیشرفته تغذیه استفاده شده و موجب خواهد شد تا ایران در بحث برچسب‌گذاری جزء پیشرفته‌ترین کشورها شود.

حسینی افزود: این دستورالعمل غذایی یک سال کاری با حضور نمایندگان وزارت صنعت، بهداشت و سایر سازمان‌ها نوشته شده و وزارت صنعت خود را با آن منطبق کرده و نظرات موردنظر در آن دیده شده است.

وی اجرای برچسب‌گذاری مواد غذایی را در 3 مرحله دانست و گفت: در مرحله اول این برچسب‌ها رونمایی شده و به وزارت صنعت ابلاغ می‌شود و در مرحله دوم از ابتدای سال 94 علاوه بر حداقل نیازهای برچسب‌گذاری، جدول ارزش تغذیه‌ای برای محصولات درج می‌شود.

وی ادامه داد: در مرحله سوم که 18 ماه آینده است، علاوه بر جدول ارزش‌گذاری چراغ راهنمایی تغذیه‌ای برای محصولات ایجاد می‌شود که شامل 6 فاکتور است و به 3 رنگ به معنی مجاز، احتیاط به مصرف و بدون توجه مصرف شود خواهد بود.

مدیرکل نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت گفت: چربی، اسید ترانس، نمک، قند و کالری موجود در مواد غذایی از سه رنگ سبز، زرد و قرمز برخوردار خواهد بود تا مجاز،‌غیرمجاز و احتیاط را نشان دهد.

وی از آغاز مراحل اجرایی برچسب‌گذاری همزمان با رونمایی آن از امروز خبر داد و گفت: بر اساس این دستورالعمل اطلاعات مواد غذایی که شامل تازگی، انجماد، طبیعی، ژنریک و ارگانیک است، به همراه مستندات مربوطه به صورت شفاف برای محصولات درج می شود تا مردم از میزان انرژی، پروتئین، کربوهیدرات، چربی، روغن اشباع، نمک و قند در حجم 100 گرمی مطلع شوند.
انتهای پیام/

منبع : فارس

برچسب ها:
آخرین اخبار