به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری ، مهدوی پیروان موعود ; مدتی است که اخبار ضد و نقیضی از واردات تخم چشمزده آلوده به کشور منتشر میشود و در آن ...

به گزارش خبرنگار اقتصادی
پایگاه خبری ، مهدوی پیروان موعود ; مدتی است که اخبار ضد و نقیضی از واردات تخم چشمزده آلوده به کشور منتشر میشود و در آن خبر ذکر شده بود که واردات تخم چشم زده آلوده به ویروس VHS از فرانسه و لهستان موجب شده تا این بیماری به مزارع پرورش ماهی سرایت کرده و باعث مرگ و میر ماهیان شود.
در این رابطه مهدی خلج رئیس سازمان دامپزشکی به خبرنگار کشاورزی فارس، گفت: برای تولید ماهیان سردآبی به مراکز تکثیر داخلی متکی هستیم و در صورت نیاز به واردات، سازمان شیلات ایران کمیت آن را اعلام و با معرفی شرکتهای وارد کننده و در نهایت پس از انجام اقداماتی مانند بررسی وضعیت بیماریهای آبزیان کشور مبدا و ارزیابی دیگر مخاطرات بهداشتی مجوز بهداشتی واردات تخم چشمزده صادر میشود.
وی افزود: بنابراین پس از صدور مجوز بهداشتی واردات تخم چشمزده توسط سازمان دامپزشکی کشور، مقامات سازمان دامپزشکی آن کشورها بر اساس معیارهای بهداشتی تعیین شده توسط سازمان دامپزشکی کشور ایران سلامت محموله را تایید کرده و پس از ورود محموله به کشور در قرنطینههای دامی مستقر در مبادی ورودی کشور نمونهبرداری و مورد آزمایش قرار میگیرد.
رئیس سازمان دامپزشکی همچنین در رابطه با واردات تخم چشمزده آلوده از کشورهای فرانسه و لهستان اظهار داشت: تاکنون بر اساس مستندات هیچ موردی از بیماری VHS در محمولههای مجاز وارد شده گزارش نشده است و مطمئن هستیم که چنین چیزی وجود ندارد و مدرکی در این رابطه موجود نیست.
اما ارسلان قاسمی مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ایران از واردات آلوده تخم چشمزده در دو سال پیش خبر میدهد و پیامدهای ناشی از این موضوع را صدمه به تولید داخلی و منافع ملی میداند.
**
ارسلان قاسمی مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی
پایگاه خبری ، مهدوی پیروان موعود ; درباره واردات تخم چشمزده آلوده به کشور گفت: ایران یکی از 5 کشور بزرگ تولیدکننده ماهی قزلالا در دنیا است.
وی افزود: اصلاح نژاد و نیاز داخلی به ماهی قزلآلا باعث شد تا بخشی از تخم چشمزده از طریق واردات تأمین شود و به همین دلیل واردات آن در اندازه تجاری آغاز شد در حالی که قبلا واردات این محصول به مقدار کمتری انجام میشد.
* واردات تخم چشمزده آلوده
مدیرعامل اتحادیه سراسر تعاونی تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ایران اظهار داشت: بنابراین افراد محدودی حدود 4 نفر برای واردات تخم چشمزده پیشقدم شدند و با حمایتهایی که شیلات از این افراد و گروههای خاص کرد و غفلت سازمان دامپزشکی از وظیفه نظارتی خود در مورد واردات این محصول، دو سال پیش تخم چشمزده آلوده به کشور وارد شد.
قاسمی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی رابطه خوبی با انحصاری کردن واردات دارد، گفت: واردکنندگان تخم چشمزده آلوده که سه یا چهار نفر بودند، با برخی افراد در سازمان شیلات در ارتباط بودند و در واقع با واردات تخم چشم زده آلوده منافع شخصی را فدای منافع ملی کردند.
مدیرعامل اتحادیه سراسر تعاونی تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ایران، بیان داشت: واردکنندگان تخم چشمزده اقدام به واردات آلوده این محصول از دو شرکت فرانسوی و لهستانی که محصولشان نسبت به سایر شرکتها ارزانتر بود کردند و خودشان را هم پشت این مسئله که واردات را از کشورهای اروپایی انجام میدهند، پنهان کردند.
* واردات آلوده صنعت پرورش قزلآلا را به مخاطره انداخت
قاسمی با بیان اینکه واردات تخم چشمزده آلوده باعث ایجاد مشکل در صنعت در حال رشد تولید قزلآلای کشور شد، بیان داشت: به اعتقاد من مقصر اصلی در این جریان ابتدا سازمان شیلات و بعد سازمان دامپزشکی کشور است، زیرا سازمان شیلات مراکزی در سطح دنیا را که قرار است از آنها تخم چشمزده خریداری شود، را معرفی میکند و کار اجرایی آن بر عهده سازمان دامپزشکی کشور است.
مدیرعامل اتحادیه سراسر تعاونی تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ایران با تاکید بر اینکه سازمانهای شیلات و دامپزشکی کشور خواهان واردات تخم چشمزده آلوده نیستند، گفت: بخش خصوصی با ارتباط و زد و بند با برخی افراد در بدنه دو سازمان مذکور اقدام به این کار کردهاند و با واردات تخم چشمزده آلوده ارزان قیمت هم صدماتی را به تولید داخلی زدند و هم سودهای کلانی نصیبشان شده است.
قاسمی در پاسخ به این سؤال که آیا واردات تخم چشمزده آلوده هنوز هم ادامه دارد، گفت: پس از رسانهای شدن واردات تخم چشمزده آلوده واردکنندگان بخش خصوصی که سودهای کلانی از واردات آلوده این محصول نصیبشان شد، حواسشان را جمع کردند و با احتیاط بیشتری عمل میکنند، ضمن اینکه افرادی که از سازمان شیلات و دامپزشکی با این سودجوها همکاری میکردند، محتاط شدهاند.
مدیرعامل اتحادیه سراسر تعاونی تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ایران، تصریح کرد: هماکنون از واردات آلوده تخم چشمزده اطلاعی ندارم و این موضوع مربوط به دو سال پیش است، اما باید بگویم که واردات تخم چشمزده آلوده در آن زمان موجب صدمات زیادی به این صنعت در حال رشد شد.
* افت 50 درصدی در تولید قزلآلا
قاسمی اظهار داشت: در حالی که ایران جزء بزرگترین تولیدکنندگان ماهی قزلآلا است دچار افت 30 تا 50 درصدی در تولید این محصول شدهایم و به دلیل تولید کم قیمت این محصول در حال افزایش و رشد است.
* واردات تیلاپیا حاصل کمبود قزلآلا است/ سود کلان واردکنندگان
وی با بیان اینکه دستگاههای نظارتی در خواب هستند، افزود: کمبود تولید و عرضه ماهی قزلآلا باعث فراهم شدن شرایط برای واردات ماهی تیلاپیا شده و عدهای عدهای سودهای کلانی از واردات این محصول میبرند، به طوری که قیمت عرضه آن 2.5 برابر بیشتر از قیمت واردات است و مشخص نیست که این سودها را چه کسانی به جیب میزنند.
مدیرعامل اتحادیه سراسر تعاونی تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ایران بیان داشت: ماهی تیلاپیا وارداتی است و دو یا سه مزرعه در بافق یزد توسط مؤسسه تحقیقات شیلات کار تحقیقاتی برای روی این ماهی انجام میدهد و سازمان محیط زیست کشور هم هنوز اجازه فعالیت تجاری در خصوص پرورش این ماهی را به دلیل صدمات زیست محیطی نداده و امیدواریم که به این مخالفت خود ادامه دهد.
* ویروس VHS تولید قزلآلا را کاهش داد
قاسمی در ادامه در پاسخ به این سؤال که واردات تخم چشمزده آلوده چه بیماری را به همراه داشت: تخم چشمزده، آلوده به ویروس VHS بود و آلودگی واردات در دو سال پیش اثرش را الان در خصوص کاهش تولید گذاشته است.
* VHS به انسان سرایت نمیکند
وی افزود: براساس مطالعاتی که انجام دادهام و مراجعه به مراجع علمی این بیماری به انسان سرایت نمیکند و مشکلی برای سلامتی انسان ایجاد نمیکند، اما خسارت اقتصادی زیادی را به پرورشدهندگان ماهی قزلآلا وارد کرده است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ایران با طرح این سؤال که اگر رئیس سازمان شیلات و دامپزشکی میگویند که تخم چشمزده آلوده به کشور وارد نشده، پس پاسخ بدهند که این بیماری چگونه در بین ماهیان سردآبی شیوع یافته است، گفت: بارها با مراجع ذیصلاح مکاتبه کردهایم که پاسخ روشنی را در مورد آلودگی تخم چشمزده ارائه کنند و این مسائل را به ضعف مدیریتی ارتباط ندهند.
قاسمی اظهار داشت: آنهایی که میگویند واردت تخم چشم زده و نهاده آلوده موجب شیوع بیماری VHS نشده به ما تولیدکنندگان پاسخ دهند که این بیماری چگونه شیوع یافته تا بتوانیم با آن مبارزه کنیم.
مدیرعامل اتحادیه سراسر تعاونی تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ایران اظهار داشت: آقایان جواب نمیدهند، چون میدانند اشکال کار کجاست و ما هم که از بیماری خبر داریم، سندی در دست نداریم.
قاسمی تصریح کرد: به دلیل واردات آلوده تخم چشمزده پیشبینی میشود، میزان تولید قزلآلا نسبت به سال گذشته 10 تا 20 هزار تن کمتر شود.
انتهای پیام/ب
منبع : فارس