به گزارش پایگاه خبری ، مهدوی پیروان موعود ; از دورود، سد مخزنی مروک دورود صبح امروز با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، حمید چیتچیان ...

به گزارش
پایگاه خبری ، مهدوی پیروان موعود ; از دورود، سد مخزنی مروک دورود صبح امروز با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، حمید چیتچیان وزیر نیرو، هوشنگ بازوند استاندار لرستان و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
با بهرهبرداری از این سد که هزینهای بالغ بر 150 میلیارد تومان را به دنبال داشته است، حدود 3 هزار هکتار از اراضی پایین دست در محدوده شهرستان دورود و بخش سیلاخور از آب کشاورزی بهرهمند میشوند.
گفتنی است، کار مطالعات احداث این سد از سال 62 آغاز و با توجه به جنگ تحمیلی روند پروژه متوقف و در سال 82 پس از وقفهای طولانی عملیات اجرایی بدنه سد آغاز و امروز پس از گذشت 11 سال عملیات اجرایی آن به پایان رسید.
از مشخصات فنی این پروژه میتوان گفت که این سد از نوع خاکی با هسته رسی و با ارتفاع از پی 68 متر و طول و عرض به ترتیب 486 و 12 متر است و حجم بدنه سد سه میلیون و 700 هزار متر مکعب است.
لازم به ذکر است، در سفر معاون اول رئیس جمهور به استان لرستان دو سد «مروک» و «ایوشان» به بهرهبرداری میرسد.
* بهرهمندی 3 هزار هکتار از اراضی شهرستان دورود از آب کشاورزی
نماینده مجری طرح سد مخزنی مروک دورود در حاشیه افتتاح این پروژه در گفت و گو با خبرنگار فارس در دورود اظهار داشت: سد مخزنی مروک دورود که با پایان عملیات اجرایی به طور 100 درصد قابل بهرهبرداری شده و امروز با حضور معاون اول ریاست جمهور به بهرهبرداری رسید.
فرهادلک با بیان اینکه با بهرهبرداری از این سد حدود 3 هزار هکتار از اراضی کشاورزی پایین دست از آب کشاورزی بهرهمند میشوند، گفت: در طرح اولیه این پروژه آبرسانی به حدود 5 هزار و 500 هکتار از اراضی پایین دست دیده شده بود که با توجه به خشکسالیهای سالهای اخیر این میزان به 3 هزار هکتار کاهش یافت.
رئیس اداره امور آب شهرستان دورود با بیان اینکه این سد ظرفیت 120 میلیون متر مکعب آب را دارا است، تصریح کرد: حجم تنظیم شده، آن 55 میلیون متر مکعب است و در حال حاضر حدود 21 میلیون متر مکعب آب در پشت سد ذخیرهسازی شده است و در سال زراعی جاری حدود یک هزار و 200 هکتار از اراضی پایین دست میتوانند از آب بهرهمند شوند.
این مسئول در ادامه در خصوص شبکه پایین دست این پروژه یادآور شد: شبکه انتقال آب و زهکشی در پایین دست سد به مساحت سه هزار هکتار در دستور کار قرار دارد و تاکنون حدود 35 درصد پیشرفت را به دنبال داشته است و پیشبینی میشود، این شبکه نیز تا سال 95 به بهرهبرداری برسد.
انتهای پیام/2304/الف40
منبع : فارس