پایگاه خبری ، مهدوی پیروان موعود ; -گروه موسیقی: گروه موسیقی اصیل ایرانی چکاو به سرپرستی مهدی مرتضایی خود را برای بخش رقابتی جشنواره موسیقی فجر آماده ...
پایگاه خبری ، مهدوی پیروان موعود ; -گروه موسیقی: گروه موسیقی اصیل ایرانی چکاو به سرپرستی مهدی مرتضایی خود را برای بخش رقابتی جشنواره موسیقی فجر آماده می& zwnj;کند. از آقای مرتضایی سوالاتی در مورد گروه پرسیده شد که بصورت مشروح تقدیم میگردد.
*اطلاعاتی در مورد پیشنه گروه بفرمایید.
گروه چکاو با این ترکیب از سال 91 فعالیت خود را آغاز کرده است. اجراهای مختلفی داشتهایم و اولین اجرا را در شهر خرمآباد به روی صحنه بردیم که با استقبال خوبی مواجه شد. چند اجرا نیز در تهران داشتهایم. البته خارج از قالب این گروه، هریک حداقل ده سال با هم در برنامه های مختلف همکاری و اجرا داشتهایم.
*چکاو به چه معناست و چرا آنرا به عنوان اسم گروه انتخاب کردهاید؟
چکاو اسم پرندهایست از خانواده چکاوک، با صدایی بسیار زیبا که بارها در شاهنامه فردوسی و دیگر آثار ادبی آمده است. این واژه همچنین با تلفظ زبان لری به معنای چک چک آب است. چک چک آب و صدای پرنده همه ریتم است و موسیقی.
*تعداد و نام قطعاتی که برای جشنواره فجر آماده کردهاید بفرمایید.
هفت قطعه برای بخش رقابتی جشنواره آماده کردهایم. در همه قطعات سعی بر ایجاد تنوع شنیداری بوده و نت شاهد بطور مدام متغییر است. قطعات شامل «ارغوان» و «نوش آور» بدون کلام هستند که هردو در دستگاه شور اجرا میگردند. تصنیف «شبستان» با شعری از استاد شهریار و «خاک ره» و «دم مسیحایی» در دستگاه شور اجرا میشوند. قطعه تکنوازی کمانچه با مدگردیهای متنوع از افشاری به شور اجرا میگردد. یک قطعه آوازی با شعر نو از شفیعی کدکنی و اخوان ثالث در مایه دشتی توسط همه سازها اجرا میشود.
*آیا این گروه آلبومی در دست انتشار دارد؟
بله، آلبومی متشکل از همین قطعات بعلاوه چند قطعه دیگر به خوانندگی علی دلفان در اسفند ماه سال جاری منتشر میگردد.
*آیا از سطح گروههای شرکت کننده در بخش رقابتی اطلاع دارید و تا چه اندازه رقابت برایتان ملاک است؟
بطور دقیق از کمیت و کیفیت کار گروهها اطلاع چندانی نداریم اما اکثر نوازنده های این گروهها را میشناسیم و با هم اجراههایی داشته و دورههایی آموزشی را با برخی از آنان گذراندهایم. خود را با گروههای دیگر مقایسه نمیکنیم و بخش رقابت برایمان ملاک نیست صرفا دغدغه اجرایی خوب با حرفهایی تازه برای گفتن داریم. در این اجرا سعی کردهایم خود را اسیر چهارچوب های گوشه و ردیف نکنیم ازینرو نت شاهد در قطعات ما مدام در حال تغییر است.
*اعضای گروه چکاو را معرفی بفرمایید.
نوازنده تار محمد موسوی از قویترین نوازندگان جوان کشور هستند و در محضر اساتید بهنامی همچون هوشنگ ظریف و کیوان ساکت تلمذ کردهاند.
نوازنده کمانچه اشکان مرادی نوازندهای چیره دست و با احساس و تکنیکی با سوناریته عالی که شاگرد احمد مراحمی بوده و از دانش کیوان ساکت بهره فراوان گرفته است.
نوازنده عود احمد رنجبر نوازندهای با تکنیک و گیرایی بالا، یکرنگ و صمیمی و محبوب اعضای گروه.
نوازنده سازهای کوبهای مجید ملکی سرپرست بخش کوبهای، نوازندهای توانا با درک ریتم بسیار بالا و متعهد به گروه با کسب هنر نزد مسعود ملکی و کامبیز گنجهای.
خواننده روحالله خورشیدوند با حجم صدای بالا و تکنیک و تحریر قوی و تجربه شاگردی علی دلفان و علی جهاندار.
نوازنده سنتور، سرپرست، تنظیم کننده و آهنگساز گروه، مهدی مرتضایی نوازنده ای کم نظیر، ابتدا نزد رضا نیازی یادگیری سنتور را آغاز کرد و پس از گذراندن دوره ردیف، دوره عالی سنتور نوازی را نزد اردوان کامکار با موفقیت گذراند.
گفتگو از علیرضا سپهوند
انتهای پیام/
منبع : فارس