به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات پایگاه خبری ، مهدوی پیروان موعود ; ، محمود آموزگار رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران عصر امروز با اشاره به این ...
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات
پایگاه خبری ، مهدوی پیروان موعود ; ، محمود آموزگار رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران عصر امروز با اشاره به این طرح یک فوریتی اظهار داشت: طرحی به نام طرح الحاق یک تبصره به بند 16 ماده 2 قانون اهداف و وظایف وزارت ارشاد با یک فوریت تقدیم مجلس شورای اسلامی شد.
وی توضیح داد: در تبصره این قانون موسسات فرهنگی و هنری، کانونهای تبلیغاتی و ناشران از شمول قانون نظام صنفی مستثنی شده بودند.
رئیس اتحادیه ناشران با بیان اینکه در جلسهای که 4 بهمن سال 91 در مجلس برگزار شد، به فوریت این موضوع رسیدگی شد که خوشبختانه تصویب نشد و در دستور کار عادی مجلس قرار گرفت، تصریح کرد: روز سهشنبه هفته گذشته (27/10/93) در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی این موضوع مطرح شد و خوشبختانه دوستان ما در وزارت ارشاد توانستند مجلس را توجیه کنند که تصویب این تبصره مشکلات بسیاری را برای اتحادیههای صنفی نشر ایجاد میکند، چراکه ما بخشی از فعالیتمان را که صنفی است باید مطابق با قانون نظام صنفی انجام دهیم.
آموزگار تصریح کرد: این تفکیک ناشران از کتابفروشان موجب میشود که ناشران زیر نظر وزارت ارشاد بروند و کتابفروشان زیر نظر اتحادیه، خوشبختانه ناشران از این تبصره حذف شدند و این نگرانی رفع شد.
این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مناظره مالیاتی میان ناشران و مسئولان وزارت ارشاد با مسئولان سازمان امور مالیاتی که تابستان سال جاری برگزار شد، گفت: آقای وکیلی رئیس سازمان در این مناظره اعلام کردند که معافیت مالیاتی کتابفروشان از نظر وی بلامانع است و باید اجرا شود. از آن تاریخ تاکنون ما در حال رد و بدل کردن نامه هستیم، ارشاد با مسئولان سازمان امور مالیاتی و ما با وزارت ارشاد.
آموزگار با بیان اینکه هنوز فهرست تعیین مصادیق که در دستورالعمل ماده 12 آییننامه اجرایی تبصره 3 ماده 139 آمده است، اضافه کرد: این فهرست باید توسط سازمان مالیاتی تهیه و به تایید وزارت ارشاد و سازمان برسد، در حال رفت و آمد میان ارشاد و سازمان مالیاتی است. همچنین قرار بود، که معافیت مالیاتی از ابتدای سال 92 اجرایی شود، اما در متنی که به وزارت ارشاد فرستاده شده است، قید شده که از ابتدای سال 93 بنابراین آقای نوشآبادی در نامهای به عسگری خواستار اصلاح آن شده است.
* برخورد با موزعان غیر قانونی/ خوشبختانه قوه قضاییه همکاری خوبی دارد
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران درباره فعالیت اتحادیه در راستای مقابله با موزعان غیرقانونی کتاب گفت: در سالهای اخیر این مشکل وجود داشته که کتابهای ناشران به صورت زیرزمینی منتشر و توزیع میشده است، همچنین در سایتهای مختلف آگاه یا ناآگاه کتابهای ناشران منتشر میشده است و بنابراین ما موارد عدیدهای را داریم که ناشران از این موارد شاکی هستند.
وی ادامه داد: خوشبختانه قوه قضائیه همکاری خوبی در این زمینه با ما داشته است، به ویژه اینکه نص قانون صحیح و روشن است. ما موارد عدیدهای داریم که حکم نیز صادر شده است. بنابراین از همکاران کتابفروش خواستیم که از اصالت فاکتور اطمینان حاصل کنند. از سوی دیگر به سودجویانی که کتابهای را زیرزمینی منتشر میکنند، اخطار دادهایم و با معاونت نظارت بر اماکن نیروی انتظامی نیز هماهنگ شدهایم و چندین مورد گزارش شده است که در حال برخورد با آنها هستند.
* اقدامات غیر اخلاقی برای ضربه به ناشران/ ما حتی قانون حقوق مؤلفان و مصنفان را جدی نمی گیریم
آموزگار با اشاره به برخی اقدامات غیرقانونی و غیراخلاقی از سوی برخی عوامل در فضای واقعی و نیز سایبر که هدفشان ضربه زدن به منافع اهالی صنعت نشر است، ضمن اشاره به عدم پیوستن ایران به کنوانسیون هایی مانند برن که حق مؤلف را پاس می دارند، گفت: متاسفانه ما حتی قانون حقوق مؤلفان و مصنفان را جدی نمی گیریم، این در حالی است که قانون مذکور علی رغم همه کاستی هایی که دارد، کارایی های زیادی هم دارد.
وی هشدار داد: کسانی که کتاب های ناشران را هم به صورت غیرقانونی چاپ و تکثیر می کنند، تحت تعقیب قرار گرفته اند، ضمن اینکه ما از همکارانمان خواسته ایم از اصالت فاکتورها اطمینان حاصل کنند. سودجویانی که کتاب های ناشران را به صورت غیرقانونی و زیرزمینی چاپ و تکثیر می کنند، تحت پیگرد قرار گرفته اند و گزارش هایی در این خصوص به پلیس اماکن ارائه شده و مقرر شده که با آنها برخورد صورت گیرد.
انتهای پیام/
منبع : فارس