امروز : شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - 2016 December 10
۰۴:۳۳
ادموند
کمک مالی
کانال پیروان موعود
موسسه قاف
جنبش
کد خبر: 28010
تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۲ - ساعت ۱۵:۳۲
تعداد بازدید: 43
به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای فارس در دوشنبه، برخی از انواع غذاها در قرقیزستان همزمان با غذای معمولی و روزمره بودن، غذای مراسمی و موسمی نیز بوده که ...

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای فارس در دوشنبه، برخی از انواع غذاها در قرقیزستان همزمان با غذای معمولی و روزمره بودن، غذای مراسمی و موسمی نیز بوده که در ماه مبارک رمضان بیشتر تهیه می‌شود و بر روی سفره افطاری قرقیزها قرار می‌گیرد.

«اکرم توروس‌بیک‌اف» یک پژوهشگر مسائل مربوط به مراسمات مردمان آسیای مرکزی بر این نظر است که غذاهای خاص رمضان به دلیل مقوی بودن ترکیب و توانمند کردن مردم روزه‌دار، در این ماه مبارک بیشتر تهیه شده و بر روی سفره‌های افطار گذاشته می‌شود.




این پژوهشگر قرقیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس افزود: قرقیزها نیز به مانند سایر ملت‌ها غذاهایی دارند موسمی و مراسمی که با توجه به فصل سال و سطح گرما و سرمای هوا آماده می‌شوند.

وی «آشلیان-فو» را از جمله غذاهایی دانست که ترکیب آن مطابق با روزهای گرمای تابستان بوده و در این فصل بیشتر پخته می‌شود.

وی تصریح کرد: اگرچه این غذا برای هر کدام از ساکنین قرقیزستان غذای معمولی و رایج است اما بهتر از همه، آن را در منطقه‌ای با نام «کاراکول» تهیه می‌کنند.




کاراکول مرکز استان «ایسیک‌کول» در 400 کیلومتری «بیشکک» پایتخت قرقیزستان واقع بوده که بیش از 65 هزار نفر جمعیت دارد و بیش از 60 درصد جمعیت این شهر قرقیز و ازبک‌تبار مسلمان هستند.

در کاراکول تقریبا در منوی غذایی هر خانواده و هر یک از غذاخوری‌های این شهر «آشلیان-فو» یافت می‌شود.




آنانی که به قرقیزستان سفر داشته و بخصوص از این منطقه بازدید کرده‌اند بر این باورند که «آشلیان-فو» کاراکولی غذایی با طعم و مزه خاص است که در هیچ کدام از کشور دیگر آسیای مرکزی غذایی را با چنین طعمی نمی‌توان پیدا کرد.

برخی از طرفداران، این غذا را با شوخی «سوپ سرد» نیز نامگذاری کرده‌اند. چراکه «آشلیان-فو» در بیشتر موارد سرد بر روی سفره گذاشته می‌شود.

«آشلیان-فو» چیست و چگونه آماده می‌شود؟




«آشلیان-فو» قرقیزی از نگاه ترکیب از غذاهای بسیار ساده عنوان شده و رشته فرنگی، نشاسته، لوبیا، سس سبزیجات، سس فلفلی تاباسکو فلفل قرمز، سیر و روغن نباتی از موادی هستند که آشپزها برای تهیه آن استفاده می‌کنند.

برای تهیه «آشلیان–فو» مناسب‌ترین رشته، رشته فرنگی کشیده‌شده از خمیر فطیر معمولی مخلوط با تخم مرغ است که آشپزهای قرقیز خود هر کدام از آنها را با رعایت شرایط و ویژگی‌های پخت آماده می‌سازند.




سس نیز برای این نوع غذا با روش‌های خاص و از سوی هر آشپز به شکلی مختلف آماده می‌شود و عمدتا شامل گوشت، فلفل شیرین، گوجه فرنگی و تخم مرغ مخلوط‌‌‌شده است.

قرقیزها گاهی ضمن تهیه این غذا از سس خیار، هویج و پیاز نیز استفاده می‌کنند. اما برخی بر این باورند که در تهیه «آشلیان-فو» نیازی به هویج یا گوجه فرنگی یا گوشت نیست. به  این دلیل می‌توان گفت که هر کس برای تهیه این غذا دستور خاص خود را دارد.




چنین به نظر می‌رسد که هر آشپز «آشلیان-فو»، نشاسته را از عناصر اصلی برای تقویت طعم و مزه آن می‌داند که همراه با ریختن نشاسته در آب، آن به آرامی طبخ و در مدت 15-20 دقیقه آماده می‌شود.

خوشمزه‌ترین «آشلیان-فو» در غذاخوری‌های کاراکول 25 «سوم» قرقیزی یا معادل 50 سنت بوده و در شرایط آب و هوای گرم، غذای مناسبی برای رفع  تشنگی و گرسنگی است.




دوستداران، «آشلیان-فو» را صبحانه سبکی در ماه مبارک رمضان می‌دانند و می‌گویند: با صرف این غذا در بامداد این ماه، فرد در طول روز خود را سبک و خوشحال احساس می‌کند.

چنین به نظر می‌رسد که طعم خوش، ارزانی و همزمان مقاوم بودن در برابر گرسنگی و تشنگی، این طعام را در ردیف غذاهای معروف در قرقیزستان قرار داده و برای تمام گردشگران خارجی نیز که بیشتر آنها هنگام استفاده از عذاهای محلی احتیاط می‌کنند، مقبول افتاده‌ است.




«گاشکیدا»، «بیش‌بارماک»، «خوشان»، «کلچه‌طویی»، «کاتامه»، «آسین شارپا»، «تنماشا»، «آتکانگای» و «سمسه» از انواع دیگر خوردنی‌ها در قرقیزستان است که بر روی سفره رمضانی مردم قرار می‌گیرند. 

انتهای پیام/.
برچسب ها:
آخرین اخبار