امروز : شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۵ - 2016 December 3
۰۹:۰۷
ادموند
کمک مالی
کانال پیروان موعود
موسسه قاف
جنبش
کد خبر: 30300
تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۲ - ساعت ۱۲:۳۲
تعداد بازدید: 64
به گزارش خبرنگار خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس در عشق‏آباد، مردم مسلمان ترکمنستان همچون مسلمانان کل دنیا ماه مبارک رمضان را گرامی ...

به گزارش خبرنگار خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس در عشق‏آباد، مردم مسلمان ترکمنستان همچون مسلمانان کل دنیا ماه مبارک رمضان را گرامی داشته و همزمان روزه‌داران این کشور آیین‌ها و مراسم‌های خاص و منحصر به‌ فردی را اجرا می‏‌کنند که یکی از آن ضیافت افطار است که در این گزارش سعی می‏‌کنیم گوشه‏‌ای از آن به تصویر بکشیم.




در ماه مبارک رمضان مسلمانان ترکمنستان که جمیعت آن بالغ بر شش میلیون نفر است با شور و شوقی خاصی انتظار فرارسیدن این ماه را می‏‌کشند و با علاقه‌ای ویژه تمامی فرایض، واجبات و مقررات روزه‌داری مناسبت را از دل و جان انجام می‌دهند که در این خصوص برای ضیافت افطار اهمیت خاصی قائل هستند.

در تمامی نقاط ترکمنستان مرسوم است که روزه داران تمامی همسایگان، اقوام و دوستان روزه‏‌دار را برای افطار به خانه‌ه‏‏ایشان دعوت می‏‌کنند و همه دعوت‌شدگان حدود نیم ساعت قبل از افطار دور سفره تزئین‌شده با غداها و شیرینی‏‌های سنتی، نوشیدنی‌ها و آب‌میوه‏‌ها و سبزیجات مختلف، دور هم جمع می‏‌شوند.

مهمترین خوراکی و نماز سفره افطار طبق سنت و احادیث پیامبر اسلام(ص)، خرما است و روزه‌داران ترکمنستانی آن را که از ایران وارد این کشور می‌شود، حتما از فروشگاه‌ها تهیه کرده و بر سر سفره افطار قرار می‏‌دهند.




بین ترکمن‌ها احادیث و روایاتی از پیامبر اسلام و اهل بیت رایج است که حتی نگاه به سر سفره افطار ثواب بی‌شماری دارد و ملائکه نیز آفرین می‏‌گویند که ببینید مسلمانان به خاطر خدا تمام روز از خوردن و نوشیدن خودداری کرده و هم‏‌اکنون نیز دور سفره پربرکت نشسته، منتظر و لحظه شمار زمان و دقایقی معین افطار هستند.

خانم‌های خانواده ترکمن تمامی چیدن و تزئین سفره و پخت و پز غذای ضیافت افطار را انجام می‌دهند و پس از آماده شدن، غذا را مردان خانه برای مهمانان اکرام می‏‌کنند.




خوردن آب و چند عدد خرما از مهمترین مرحله آغاز افطار است که پس از اقامه نماز جماعت انجام می‌شود و در پایان آن نیز دعای برکت سفره و نیز سوره ملک (تبارک) برای شادی روح اموات حاضرین توسط بزرگ آن مجلس و یا ریش‌سفید تلاوت می‌شود.

پلو سنتی ترکمنی که از گوشت مرغ یا گاو و یا گوسفند و هویج تهیه می‏‌شود، آب گوشت، «چکدیرمه» و «دوقرمه» از مهمترین غذاهای ملی و سنتی هستند که در واقع زینت هر سفره افطاری در ترکمنستان است.

بزرگان ترکمن ماه مبارک رمضان را «اون بیر آینگ سلطانی» یعنی سلطان یازده ماه و یا «برکت رحمت‌آیی» یعنی ماه برکت و رحمت می‏‌نامند و سخنرانی در خصوص فیوضات و ثواب‌های این ماه مبارک بر سر سفره افطار و قرائت آیاتی از قرآن کریم از دیگر آداب و رسومی است که قسمت جدایی‌ناپذیر ضیافت افطار بین ترکمن‌ها می‌باشد.

نمازهای مراسم مخصوص شب‌های ماه مبارک رمضان

در ماه مبارک رمضان، اکثرا مردان فریضه نماز عشا را در مساجد ادا می‏‌کنند و بعد از نماز عشاء در نماز تراویح شرکت می‏‌کنند که این نمازها در خانه‌ها نیز به صورت جماعت اقامه می‌گردد که در واقع ادامه ضیافت افطار محسوب می‏‌شود.

نماز «تراویح» شامل 20 رکعت است و پشت سر امام و به صورت 2 رکعتی اقامه می‏‌شود و در فاصله هر چهار رکعت از این 20 رکعت، دعای «سبحان الملکوت سبحان ذی العزه و العظمه و الکبریا و الجبروت و ...» را می‏‌خوانند.

مجالس ختم قرآن در آیین ترکمن‌ها

جلسات ختم قرآن در برخی از مساجد عشق‌‏آباد بویژه مسجد «دولت محمد آزادی» و بعد از نماز عشا برگزار می‏‌شود. قاری قرآن موظف است که در طول ماه مبارک رمضان کل قرآن را ختم کند و جلسات ختم قرآن به صورت جماعت برگزار می‏‌شود.
انتهای پیام/خ
برچسب ها:
آخرین اخبار