امروز : سه شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۶ - 2017 December 12
۱۱:۲۶
ادموند
کمک مالی
کانال پیروان موعود
موسسه قاف
جنبش
کد خبر: 45151
تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۲ - ساعت ۰۹:۰۰
تعداد بازدید: 47
به گزارش خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، سبوس، یکی از مواد مفید گندم است که متأسفانه مدت‌هاست برای پخت نان در کشور آن را از ...

به گزارش خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، سبوس، یکی از مواد مفید گندم است که متأسفانه مدت‌هاست برای پخت نان در کشور آن را از گندم جدا می‌کنند.

این ماده دارای ویتامین زیادی است که به حرکت دودی شکل معده و روده کمک می‌کند و مانع ترشی معده، سوءهاضمه و یبوست می‌شود.

روزهایی بود که مردم از نان محلی چون لواش، فطیر و گرده نان استفاده می‌کردند و کمتر با نان سنگک و بربری و نان‌های فانتزی آشنا بودند.

اما با پیش رفتن به سوی صنعتی شدن دیگر در خانه‌ها خبری از پخت نان نبود و این کار به نانوایی‌های محله داده شد و آنها نیز انواع نان را پخت و در اختیار مردم گذاشتند .

با افزایش تعداد نانوایی‌ها در محله‌ها انتخاب مردم در خرید نان نیز بیشتر شد و نانواها در پخت نان به رقابت پرداختند.




رفته رفته نان سفید جای خود را به نان سبوس‌دار داد؛ به طوری که برخی به اشتباه تصور کردند که هرچه نان سفیدتر باشد باکیفیت‌تر است؛ در صورتی که این طور نبوده و نیست، چراکه تیرگی نان به معنای وجود سبوس با خاصیت غذایی بالا در آن است.

این وضعیت تا جایی پیش رفت که شاهد بروز انواع بیماری‌ها بودیم و همین امر موجب چاره‌‌اندیشی مسئولان شد.

باید گفت سبوس موجود در نان سنگک به مراتب بیشتر از سایر نان‌هاست و به دلیل خمیرمایه ترشی که در آن استفاده می‌شود نسبت به نان‌هایی که برای به عمل آمدنشان از مواد افزودنی و جوش شیرین استفاده می‌شود، بهتر است.




در راستای چرایی استفاده از سبوس با برخی از مسئولان به گفت‌و‌گو نشستیم.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 13 همدان در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در همدان، وضعیت پیگیری سبوس نان را چنین بیان کرد: در استان همدان طی یک سال اخیر با تلاش‌های صورت گرفته توانسته‌‌ایم میزان سبوس‌گیری در آرد سنگک را به 12 درصد و در آرد لواش را به 13.5 درصد برسانیم که البته سعی داریم در آرد سنگک این میزان را به 10 درصد برسانیم.

غلامرضا راد افزود: در اکثر استان‌ها روند سبوس‌گیری از آرد 18 درصد است، اما در همدان نسبت به کاهش سبوس‌گیری اقداماتی خوبی انجام شده است.

وی، نحوه اطلاع‌رسانی در راستای این جریان را ضروری دانست و عنوان کرد: نقش رسانه‌ها و معاونت علوم پزشکی می‌تواند بسیار مؤثر واقع شود.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 13 همدان به نقش مردم در راستای این جریان اشاره کرد و ابراز داشت: مردم نباید نانی که به سیاهی می‌زند را نان غیرمرغوب و نانی که سفید است را مرغوب بدانند.




وی با اشاره به جریانی که در مصر باستان نسبت به خوردن نان وجود داشت، متذکر شد: مردم مصر باستان نان سفید را مخصوص طبقه اشراف و نان متمایل به سیاهی را مخصوص طبقه کشاورزان و بردگان می‌دانستند که البته نتیجه عکسی داشت.

راد با توجه به سفید بودن نان محلی، تأکید کرد: البته نانی که از آرد محلی تهیه می‌شود به دلیل ساختار درونی آن سفید است و دلیل بر سبوس‌گیری در آن نیست.

وی یادآور شد: گندم وارداتی نیز به دلیل قرمز بودن ساختارش با عمل سبوس‌گیری به سیاهی مفرط میزند.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 13 همدان از جریمه کارخانه‌ها و نانوایی‌های متخلف نسبت به میزان سبوس‌گیری آرد خبر داد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: طی جلسه‌ کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی استان طی دو سال اخیر برنامه بازگشت سبوس نان در دستورکار این جلسه قرار گرفته است.




علی‌اصغر وحیدی‌نیا افزود: این جریان با توجه به سیستم اداره غله به مرور در حال اجرا است و سعی بر این است که این امر به هفت درصد در نان سنگک، 12 درصد در نان لواش و 15 درصد در بربری برسد.

وی افزود: در راستای تحقق این جریان معاونت بهداشتی استان اقدام به نصب بنر در نانوایی‌ها، اجرای برنامه‌های‌ آموزشی با همکاری صداوسیما و دیگر برنامه‌ها کرده است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان یادآور شد: برنامه‌ای نیز طی این هفته در صدا و سیمای مرکز همدان در این زمینه پخش خواهد شد.

وی از اهمیت این جریان سخن گفت و افزود: با توجه به اینکه قوت غالب اکثر مردم نان است، بنابراین اگر سالم باشد می‌تواند برخی از املاح و ویتامین‌های مورد نیاز بدن را تأمین کرده و در نتیجه سلامت مردم حفظ شود.

وحیدی‌نیا بیان داشت: بدن هر فرد روزانه 20 گرم فیبر نیاز دارد و این امر می‌تواند از طریق خوردن میوه، سبزیجات وح بوبات و از جمله سبوس موجود در نان تهیه شود.

وی اذعان کرد: فیبر دریافتی بدن را در برابر بسیاری از بیماری‌ها چون یبوست، فشار خون، چربی خون، کاهش وزن، تعدیل وزن و از جمله برخی از سرطان‌ها حفظ می‌کند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان، یادآور شد: با توجه به فیبر موجود در سنگک و وجود خمیرمایه ترش توصیه پزشکان به خورد این نان در ارجحیت است.

وی اظهار داشت: البته پخت نان سنگک و سایر نان‌ها نیز باید از شرایط مطلوبی برخوردار شود.

در راستای چند و چون این موضوع مهم به سراغ چند نفر از همشهریان رفتیم و از آنان در مورد وضعیت نان سئوال کردیم.




المیرا جهانشاهی با بیان اینکه بیشتر از نان لواش استفاده می‌کنم، ابراز داشت: پخت بهتر این نان باعث می‌شود تا بیشتر از این نوع نان استفاده کنم.

وی با بیان اینکه نان سفید را بیشتر دوست دارد، گفت: از اول عادت به استفاده از این نوع نان کرده‌ام.

خانم دیگری که علاقه‌مند به خرید نان سنگک بود، بیان داشت: فرزندان من به دلیل عادتی که به خوردن سنگک دارند سایر نان‌ها را نمی‌پسندند.

وی با انتقاد از سبوس‌گیری نان گفت: مردم باید بدانند که سبوس چه قدر برای سلامتی مردم مفید است، چراکه در این صورت هیچ گاه از آن دست نمی‌کشند.

شهروند دیگری به نام آقای احمدی اظهار کرد: با وجود اطلاعی که از نان سبوس‌دار و رنگ آن دارم اما عادت ندارم از نان سفید استفاده کنم.

وی گفت: هر چند به نظرم باید در این زمینه فرهنگسازی صورت گیرد چون وقتی نان تیره در دسترس همه قرار گیرد شاید در آن صورت استفاده از آن بنا به ایجاد عادت در ذائقه افراد، راحت‌تر باشد.
=========
گزارش از زهره عباسی
=========
انتهای پیام/89026/ذ40
برچسب ها:
آخرین اخبار