به گزارش خبرنگار تئاتر فارس، نشست خبری شانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر آئینی سنتی با حضور داود فتحعلی بیگی دبیر جشنواره و حسین ناصربخت قائم مقام ...

به گزارش خبرنگار تئاتر فارس، نشست خبری شانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر آئینی سنتی با حضور داود فتحعلی بیگی دبیر جشنواره و حسین ناصربخت قائم مقام دبیر جشنواره، حمیدرضا اردلان مسئول بخش سمینارها و قادر آشنا مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی در سالن کنفرانس تئاتر شهر برگزار شد.
رئیس مرکز هنرهای نمایشی در ابتدای این مراسم گفت: اگر بخواهیم یک کار را نام که جز اهداف اصلی ما است نمایشهای آئینی سنتی است باید اجرای عمومی این آثار به صورت مستمر در طول تحقق پذیرد. نمیدانم چرا این جشنواره به صورت دوسالانه برگزار میشود در شرایط فعلی که جشنوارههای متعددی که لزومی برای برگزاری ندارد جشنوارههایی همچون جشنواره آئینی سنتی به صورت دو سالانه برگزار میشود. باید در این امر تجدید نظر صورت بگیرد و جشنوارههای آئینی سنتی رونق یابد.
وی ادامه داد: برای اجرای عمومی شرکتکننده در جشنواره آئینی سنتی برنامهریزیهایی صورت گرفته است.
آشنا با اشاره به مشکلات اقتصادی موجود در حوزه هنر گفت: تمام تلاشمان را برای تأمین بودجه انجام دادیم و سعیمان این است تا پایان جشنواره تمام هزینهها را تسویهحساب کنیم. همچنین بعد از جشنواره آیینی سنتی جلسه نقد و بررسی نحوه برگزاری آن نیز برگزار میشود.
دبیر شانزدهمین جشنواره تئاتر آیینی سنتی تصریح کرد: در شرایطی به استقبال این جشنواره میرویم که متأسفانه بسیاری از پیشکسوتان نمایشهای آیینی سنتی از بین ما رفتهاند. در سالهای اولیه برگزاری این جشنواره افرادی حضور داشتند که سابقه دیرینهای در نمایشهای سنتی و آیینی داشتند و در همان زمان اعلام آمادگی همکاری با ما را صورت دادند اما رفته رفته یا خانهنشین شدند و یا به دیار باقی پیوستند حال تعداد این افراد به تعداد انگشتان دست هم نیست.
وی افزود: بعضی از گروههای شرکتکننده برای نقش همچون سیاهبازی دربه در یک بازیگر هستند به طوری که یک بازیگر در 5 یا 6 نمایش حضور دارد که این یک زنگ خطر برای اینگونه نمایشی محسوب میشود نباید بگذاریم که این سرچشمه خشک شود. این اتفاق در صورتی خواهد بود که در سالهایی که جشنواره برگزار نمیشود کارگاههای آموزشی برای تربیت نیروی انسانی برپا گردد. زیرا اینگونه نمایشی در دانشگاهها مورد بیتوجهی قرار گرفته به طوری که واحدهایی که به نمایشهای آیینی سنتی در دانشگاهها اختصاص پیدا کرده به اندازه درس انشاء است.
حمیدرضا اردلان مسئول بخش برگزاری سمینارها و بخش بینالملل نیز گفت: در این دوره بخش سمینار میزبان 28 سخنرانی خواهد بود که کشورهای همچون ایتالیا، کوبا، فرانسه، روسیه، اتریش، ارمنستان، آلمان و فلاند در آن حضور دارند.
همچنین علاوه بر میانرشتهایهای آیینسنتی که در سمینار برگزار میشود به بحث صدا در آیین و آیین در هنر مدرن به طور ویژه پرداخته میشود.
وی افزود: در این دوره جایزه جلال رئیسی که رویکردی کاملاً غیردولتی دارد و به برگزیدگان بخش سمینار تعلق میگیرد.لازم به ذکر است نتایج تمام سخنرانیها و مقالات به طور مفصل منتشر خواهد شد.
پیمان شریعتی مدیر روابطعمومی و دبیر اجرایی جشنواره ایینی سنتی نیز بیان داشت: این جشنواره در 10 بخش برگزار میشود در این دوره فضایی به جشنواره اضافه شده است و قرار است تا بخش قوهخانهایی در رستوران آقبانو برپا میگردد.
علاوه بر این شهرهای کاشان، همدان، خرمآباد و فسا میزبان آثاری از جشنواره هستند که در این شهرها اجرای عمومی میشود.
قائممقام دبیر جشنواره تئاتر آیینی سنتی نیز در این نشست بیان داشت: این جشنواره همچون گذشته بخش انشارات دارد و آثار پژوهشگران منتشر میشود. آثاری همچون بازینامه یک که شامل نمایشنامههای برگزیده بخش مسابقه نمایشنامهنویسی است. بازینامه 2 که شامل نمایشنامههایی از محمد چرمشیر و هنگامه مفید خواهد بود.
همچنین در بخش انتشارات نهادهایی همچون پژوهشگاه هنر و حوزه هنری وعده چاپ و انتشار تعدادی از پژوهشهای تئاتر آیینی سنتی را به ما دادهاند.
ناصربخت در پایان خاطر نشان کرد: آرزو داریم رشته آیینی سنتی در دانشگاه راهاندازی شود. طی رایزنیهایی که انجام دادیم دانشگاه سوره و علمی کاربردی موافقتهایی را با این امر انجام دادهاند که حاصل تلاش کانون نمایشهای آیینی سنتی بوده است.
انتهای پیام/