امروز : یکشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۵ - 2017 February 26
۱۹:۰۵
نمایشگاه رسانه دیجیتال
ادموند
کمک مالی
موسسه قاف
جنبش
کد خبر: 60711
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۲ - ساعت ۲۰:۰۷
تعداد بازدید: 141
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، زهرا عبداللهی پیش از ظهر امروز در نشست خبری هفته سلامت بانوان ایرانی خاطرنشان کرد: زنان در مدیریت سفره خانوار و ...

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، زهرا عبداللهی پیش از ظهر امروز در نشست خبری هفته سلامت بانوان ایرانی خاطرنشان کرد: زنان در مدیریت سفره خانوار و تامین امنیت غذایی نقش کلیدی دارند که پیش گرفتن روش طبخ مناسب، قدرت خرید مواد غذایی مطلوب و استفاده از مواد غذایی ارزشمند می‌تواند نه تنها در سلامت بانوان بلکه در سلامت تمام خانواده مؤثر باشد.

این متخصص تغذیه ترویج باورهای غلط در تهیه غذا را یکی از مشکلات پیش‌روی جامعه ایرانی عنوان کرد و گفت: تهیه غذاهای چرب، پر نمک، سرخ کردن زیاد مواد غذایی، استفاده کم از سبزی‌ها در طول روز و روش‌های غلط در طبخ انواع سبزی‌ها که سبب از بین رفتن ویتامین‌ها و ریز مغذی‌ها می‌شود باعث شده تا با کمبود دریافت انواع ویتامین‌ها در جامعه روبرو باشیم.

عبداللهی تصریح کرد: طبق آمارها 55 درصد جامعه با کمبود ویتامین A و 65 درصد با کمبود ویتامین B2 مواجه هستند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت به این نکته اشاره کرد که 50 درصد بانوان 15 تا 64 ساله کشور دچار اضافه‌ وزن و چاقی هستند و 80 درصد زنان 45 تا 55 ساله سبزی و میوه کافی مصرف نمی‌کنند و 45 درصد همین افراد تحرک کافی ندارند.

وی تصریح کرد: بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت نوع2، بیماری‌های مفصلی و استخوانی،‌پیامد چاقی و اضافه وزن است که با اجرای الگوی مصرف غذایی و افزایش آگاهی بانوان در زمینه تغذیه می‌توان از تمام این موارد پیشگیری کرد.

وی با اظهار تاسف از حضور غذاهای فست‌فود و غربی بر سر سفره ایرانی، گفت: اغلب این غذاها حاوی سس‌های چرب، خامه و کره هستند و ما باید غذاهای سنتی خودمان که حاوی مقدار زیادی حبوبات و سبزی بوده و کم چرب هستند را جانشین این غذاها کنیم و در عین حال تنقلات سنتی را به جای چیبس و پفک، شیرینی و شکلات که هیچ ارزش غذایی ندارند به کودکانمان بشناسانیم.

وی با انتقاد از اینکه چرا برخی خانواده‌ها نوشابه‌های گازدار را تنها نوشیدنی مناسب بر سر سفره می‌دانند، گفت: می‌توان دوغ بدون گاز و کم‌نمک، عرقیجات سنتی و کم شیرین را بر سر سفره‌ها آورد و نان‌های سبوس‌دار و پرفیبر را که سبب کاهش جذب کلسترول می‌شود، جایگزین بسیاری از غلات بی‌ارزش کرد، چرا که مصرف حبوبات و فیبر در رژیم غذایی ما بسیار کم است.

عبداللهی اجرای طرح غنی‌سازی آرد با آهن و اسید فولیک را کاری مثبت عنوان کرد و گفت: از زمانی که آرد با اسید فولیک غنی شده، نقیصه لوله عصبی در نوزادان 31 درصد کاهش یافته و بنا داریم تا طرح غنی‌سازی شیر با ویتامین D را نیز گسترش دهیم، چرا که حفظ سلامت زنان بویژه مادران شیرده و باردار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

انتهای پیام/
برچسب ها:
آخرین اخبار
پربازدید ها