امروز : دوشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۶ - 2017 December 18
۱۳:۳۶
ادموند
کمک مالی
کانال پیروان موعود
موسسه قاف
جنبش
کد خبر: 6811
تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ساعت ۲۱:۱۹
تعداد بازدید: 138
به گزارش خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس از اهواز، افزایش دکه‌های فروش فلافل در سطح شهر اهواز نمونه‌ای از این نوع عرضه مواد غذایی است، ...

به گزارش خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس از اهواز، افزایش دکه‌های فروش فلافل در سطح شهر اهواز نمونه‌ای از این نوع عرضه مواد غذایی است، دکه‌هایی که روزانه شاهد رشد قارچ گونه آن‌ها هستیم.

فلافل به عنوان یک غذای خوشمزه، ساده و سبک که با قیمت مناسبت‌تر از سایر خوراکی‌ها در اختیار مشتری قرار می‌گیرد و در اهواز در شکل‌ها و مکان‌های مختلفی طبخ می‌شود.

اگر در سطح شهر گشتی بزنیم دکه‌های فروش فلافل زیادی را در کوچه و خیابان خواهیم دید و حتی در بعضی محلات شاهد هستیم که اشخاصی حیاط خانه خود را به محل فروش فلافل تبدیل کردند.

این غذای محلی که مواد اولیه آن در خانه‌ها تهیه می‌شود و در سطح شهر به فروش می‌رسد، هیچگونه نظارتی بهداشتی نمی‌شود و مورد تایید هیچ مرکز بهداشتی نیست.



 

*قول می‌دهم بهداشت را رعایت کنم

«منصور. س» جوان 30 ساله‌ای است که در یکی از محلات اهواز، به فروش فلافل در دکه مشغول است، وی دکه‌اش را در جایی که فاضلاب جمع شده است و مگس‌های بسیاری در حال رژه رفتن هستند قرار داده است.

این فروشنده اهوازی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: من مواد اولیه را به صورت عمده‌ای می‌خرم و مادرم در خانه خمیر اولیه فلافل را تهیه می‌کند.

وی در مورد نحوه نظارت مراکز بهداشت گفت: من مرتب مکان خود را تغییر می‌دهم بنابراین نمی‌توانند نظارتی داشته باشند.

این فروشنده اهوازی ادامه داد: سرمایه‌ای ندارم که مغازه‌ای اجاره کنم و مجبور به کار در این مکان هستم.

وی خاطرنشان کرد: قول می‌دهم مسائل بهداشتی را رعایت کنم و اجازه ندهم به کسی آسیبی برسد.

*مگر می‌شود توی خیابان بهداشت را رعایت کرد

«سعیده. ب» بانویی است که یکی از دکه‌های فروش فلافل را اداره می‌کند، وی با دست‌هایی نشسته مشغول آماده کردن ساندویچ برای یکی از مشتریانش بود که در پاسخ به این سوال که چرا این کار را انجام می‌دهد گفت: چاره‌ای ندارم، باید برای رفاه حال فرزندانم کار کنم و این تنها کاری است که از دست من بر می‌آید.

وی در رابطه با اینکه چگونه بهداشت مواد غذایی را رعایت می‌کند تصریح کرد: مگر توی خیابان می‌شود بهداشت را رعایت کرد، زیر این آفتاب داغ من فقط می‌خواهم ساندویچ‌هایم را بفروشم؛ هر که از بهداشت آن‌ها ناراضی است می‌تواند از ما خرید نکند.

*تهدید سلامتی با مصرف ساندویچ‌های غیربهداشتی

یک کار‌شناس بهداشت در رابطه با مصرف غذاهای غیربهداشتی گفت: با گرم شدن هوا خرید ساندویچ از دوره گردهای عرضه کننده ساندویچ و فلافل که بهداشت فردی و اجتماعی را رعایت نمی‌کنند سلامت افراد را تهدید می‌کند.

محمدرضا صمدی بیان کرد: تهوع، دل درد، استفراغ، اسهال‌های عفونی از جمله مشکلاتی است که افراد پس از مصرف موادغذایی غیربهداشتی به آن دچار می‌شوند.

وی اضافه کرد: باید در میان مردم فرهنگ سازی شود و به آن‌ها آگاهی داده شود که از این دکه‌های فروش مواد غذایی خرید نکنند.



 

*بهداشت برای من مهم نیست

«شاهین. د» در کنار یکی از این دکه‌ها مشغول خوردن فلافل بود و در پاسخ به این سوال که آیا از بهداشتی بودن این ساندویچ مطمئن است یا نه اظهار کرد: مهم این هست که این ساندویچ خوشمزه است.

وی عنوان کرد: بهداشت برای من مهم نیست زیرا از خوردن این خوراکی لذت می‌برم.

وی اینگونه ادامه داد: فلافلی که توی مغازه‌ها هم می‌خریم همینطور تهیه می‌شود پس چه فرقی می‌کند از کدام یک خرید کنم، من معمولا از دکه خریداری می‌کنم چون ارزان‌تر است.

*دکه‌های فلافل فروشی یک معضل بهداشتی در اهواز

مسئول واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت خوزستان گفت: حوزه بهداشت بر اساس وظیفه‌ای که دولت بر عهده‌اش گذاشته است متولی سلامت جامعه است.

مهران معلم با اشاره به اینکه تعداد دستفروشان در سطح شهر اهواز بسیار زیاد است اظهار کرد: دکه‌های فروش فلافل در اهواز یک معضل بهداشتی است که در راستای اقدامات قانونی خود یک تیم بین بخشی شامل مرکز بهداشت، نیروی انتظامی، شهرداری، مرجع قضایی استان، دامپزشکی و محیط زیست استان تشکیل داده‌ایم تا به بررسی این مسئله بپردازیم.

وی ادامه داد: از ابتدای سال 91 کار خود را با مرکزیت هسته مرکزی شهر آغاز کرده‌ایم و بسترسازی‌ها در این زمینه انجام شده است.

*باید ساماندهی دستفروشان انجام شود

مسئول واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد: مرکز بهداشت سعی می‌کند از نظر نظارت بر مواد اولیه، بهداشت فردی و سلامت تهیه کننده کنترل لازم را داشته باشد اما این تمام قضیه نیست و باید ساماندهی این فروشندگان انجام شود.

وی همچنین عنوان کرد: این دکه‌های عرضه کننده فلافل، سیار هستند و مرتب تغییر مکان می‌دهند و همین مسئله کار ما را در نظارت دچار مشکل می‌کند، اما اگر ساماندهی شوند و یک مکان خاص به آن‌ها اختصاص یابد احساس خطر برای همشهریان کاهش می‌یابد.

معلم با اشاره به اینکه این کارگروه با محوریت فرماندار تشکیل شده است تصریح کرد: در قالب این کارگروه از ابتدای سال 92 کار را به صورت جدی آغاز کرده‌ایم و امیدوار هستیم که مقوله ساماندهی هر چه زود‌تر انجام شود.

*باید به مردم آگاهی داده شود

مسئول واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت خوزستان خاطرنشان کرد: باید از طریق رسانه‌ها به مردم آگاهی داده شود که از دکه‌های عرضه کننده موادغذایی خرید نکنند زیرا هر چه تقاضا کمتر شود در نتیجه آن عرضه نیز کمتر می‌شود.

وی افزود: باید کاری کنیم که اطلاعات بهداشتی مردم بالا رود تا حرکت آن‌ها به سوی مصرف موادغذایی که هیچ نظارتی بر بهداشت آن وجود ندارد کاهش یابد و ما نیز تلاش می‌کنیم تا ریسک خطر را برای مصرف کننده پایین بیاوریم.

*تدوین آیین نامه بهداشتی در خصوص دکه‌های فلافل فروشی

به گزارش خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس، معاون خدمات شهری شهرداری اهواز در خصوص دکه‌های فلافل فروشی که در سطح شهر وجود دارد اظهار کرد: یکی از مباحثی که به کرات در کارگروه بهداشت استان مورد توجه قرار گرفته بحث ساماندهی اغذیه فروشان بوده است.

علیرضا عالیپور اضافه کرد: شهرداری مطالعات جامعی در خصوص تعداد این اغذیه فروشی‌ها و وضعیت ملکی آن‌ها انجام داده و در نتیجه این مطالعات مشخص شده که بالغ بر 100 مورد در نوسان، اقدام به اغذیه فروشی می‌کنند که 70 درصد آن‌ها در منازل و واحدهای تجاری این کار را انجام می‌دهند.

وی با بیان اینکه کسانی که در واحدهای مسکونی این کار را انجام می‌دهند شامل کلمه سد معبر نمی‌شوند ادامه داد: کسانی که در پیاده‌رو‌ها اقدام به فروش فلافل و اغذیه دیگر می‌کنند بحث جداگانه‌ای دارد که نحوه برخورد با آن‌ها در کارگروه بهداشت استان بررسی شده است.

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز خاطرنشان کرد: در گذشته تاکید بر برخورد قهری مبنی بر جمع‌آوری این دکه‌های فلافل فروشی بود اما با توجه به اینکه معیشت این افراد از این طریق است و فلافل یکی از غذاهای مورد علاقه و به صرفه برای مردم است، تصمیم بر این گرفته شد که یک آیین نامه بهداشتی توسط مرکز بهداشت برای آن‌ها تدوین شود.

وی در خصوص تدوین آیین نامه اینگونه توضیح داد: این آیین نامه باید در خصوص بهداشت مواد اولیه، نحوه طبخ، پوشش و بهداشت تهیه کننده و بهداشت محیط تدوین شود.




*الگوگیری از کشورهای آسیای جنوب شرقی

عالیپور با بیان اینکه در کشورهای آسیای جنوب شرقی مثل تایلند فروش اغذیه در کوچه و بازار بسیار دیده می‌شود اظهار کرد: در کارگروه بهداشت استان، الگویی را از کشور تایلند ارائه داده‌ایم که غذاهای سنتی این کشور در کوچه و خیابان به صورت روباز طبخ و عرضه می‌شود و با توجه به اینکه این کشور توریستی است مسلما رعایت بهداشت این مواد غذایی برای آن‌ها بسیار مهم تر است.

وی در این زمینه افزود: ما می‌توانیم از این کشور‌ها الگوبرداری کنیم و با تدوین یک آیین نامه بهداشتی کمک کنیم تا غذاهایی به مردم عرضه شود که خطری از نظر مسمومیت برای آن‌ها نداشته باشد.

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز عنوان کرد: در کمیته‌ای که زیر نظر اداره کل اجتماعی استان اداره می‌شود و متشکل از اتحادیه اصناف و اغذیه فروشان، مرکز بهداشت خوزستان، شهرداری اهواز، اماکن و نیروی انتظامی است تدوین این آیین نامه و سایر موارد آن در حال پیگیری است.

با احتساب همه این موارد امیدواریم مسئولان شهری با عدم پاس‌کاری و توضیحات رنگ و لعاب‌دار هر چه بهتر و سریع‌تر در راستای ساماندهی دست‌فروشان اهوازی اقدام کنند زیرا این امر مستقیم با سلامت و مرگ و زندگی شهروندان در ارتباط است.
انتهای پیام/72011/ر40/ث3001
برچسب ها:
آخرین اخبار
پربازدید ها