امروز : پنجشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۵ - 2017 January 19
۱۳:۰۰
ادموند
کمک مالی
موسسه قاف
جنبش
کد خبر: 70482
تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۳ - ساعت ۰۶:۰۱
تعداد بازدید: 58
به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای فارس در دوشنبه، «سمنک پزی» (سمنو پزی) یکی دیگر از آداب رسوم نوروزی تاجیکان است که در گذشته، سمنک (سمنو) به عنوان اولین ...

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای فارس در دوشنبه، «سمنک پزی» (سمنو پزی) یکی دیگر از آداب رسوم نوروزی تاجیکان است که در گذشته، سمنک (سمنو) به عنوان اولین طعام رایگان سال نو بین اهل روستا و محل توزیع می‌شد و کودکان از اولین کسانی بودند که از این خوراک می‌خوردند.

همچنین کسانی که آن را تهیه کرده بودند، جز دعای خیر برای روح گذشتگان و آرزوی عمر طولانی و رزق وسیع، چیز دیگری نمی‌خواستند.

روش تهیه آن بگونه‌ای است که از 10 روز پیش از نوروز، گندم را خیس کرده در ظروف چوبی در فضای باز می‌گذارند و پس از آن که جوانه آن به اندازه یک وجب سبز (نورسته) می‌شد، آب آن را گرفته با آرد خمیر می‌سایند و پس از آن در دیگ یا داخل تنور می‌پزند.

پخت سمنک عمدتاً در دیگ‌هایی با ظرفیت بیشتر و در فضای باز انجام می‌گیرد و چون مراحل پخت آن وقت زیادی را می‌خواهد، زنان به نوبت و تا زمان آماده شدن، داخل دیگ را کفگیر می‌زنند.

در ادامه شما را به تماشای فیلمی از مراحل تهیه سمنو دعوت می‌کنیم.





انتهای پیام/
برچسب ها:
آخرین اخبار