امروز : پنجشنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۶ - 2017 March 30
۱۴:۱۴
ادموند
کمک مالی
موسسه قاف
جنبش
کد خبر: 72386
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۳ - ساعت ۰۶:۰۱
تعداد بازدید: 24
به گزارش خبرنگار خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس در کشمیر، ایام بهار و نوروز بهانه‌ای برای دید و بازدید و پختن غذاهای خوشمزه در منطقه ...

به گزارش خبرنگار خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس در کشمیر، ایام بهار و نوروز بهانه‌ای برای دید و بازدید و پختن غذاهای خوشمزه در منطقه کشمیر است.

در این روزها بوی خوش غذاهای ویژه نوروز فضای خانه‌ها را معطر می‌کند و پهن شدن سفره «هفت سین» در کشمیر نیز از جمله آئین‌های این منطقه است.

هفت سین در کشمیر بنام «هفت سن» معروف است («سن» در زبان کشمیری به معنای غذا است) که در آن هفت غذا گذاشته می‌شود.

از جمله غذاهای این سفره می‌توان به«ندرو» (خوراک ساقه نیلوفر آبی)، اسفناج، «یکهنی» (ماست و گوشت)، «رستا » (کوفته)، «گوگجار» (شلغم خشک شده)، شلغم تازه و انواع خوراک‌های گوشت و مرغ اشاره کرد.

غیر مسلمانان کشمیر که به آنها «پندت» می‌گویند نیز نوروز را به واسطه نو شدن طبیعت جشن می‌گیرند.

«تهال برن» (بشقاب پر کردن) از سنت‌های ویژه پندت‌ها در نوروز است. در این بشقاب مقداری برنج، گندم، شیرینی،حبوبات، گردو، گلاب، سکه، قلم، شیشه و یک چراغ روشن گذاشته می‌شود.

مردم کشمیر بر این باورند که نوروز روزی است که جهان در آن خلق و آدم آفریده شد، آفتاب اولین بار درخشید و کشتی نوح از طوفان نجات یافت و امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) با یکدیگر ازدواج کردند.

همچنین در روزهای عید مردم لباس نو می‌خرند و به دیدار دوستان و آشنایان خود می‌روند.

به نظر می‌رسد که گرامیداشت این آئین در کشمیر برگرفته از سنت کهن نوروز در ایران است که این خود نشان از عمق تعلقات فرهنگی این منطقه با ایران است.








































  انتهای پیام/.
برچسب ها:
آخرین اخبار