امروز : یکشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۶ - 2017 December 17
۱۲:۰۸
ادموند
کمک مالی
کانال پیروان موعود
موسسه قاف
جنبش
کد خبر: 76183
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۳ - ساعت ۰۶:۰۰
تعداد بازدید: 46
به گزارش خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس از قم، شیرینی مواد غذایی پرطرفدار در بین مردم جهان به خصوص ایرانیان محسوب می‌شود که پایه‌ ثابت ...

به گزارش خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس از قم، شیرینی مواد غذایی پرطرفدار در بین مردم جهان به خصوص ایرانیان محسوب می‌شود که پایه‌ ثابت مراسم‌ و جشن‌های شادی است، البته صرفا برای مراسم‌ها نبوده و به وفور در زندگی روزمره مردم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اما از آن جهت که ماده اصلی شیرینی شکر، پودر قند یا قندهای مصنوعی است مضرات بیشتری نسبت به سایر مواد غذایی به همراه خود دارد. برای کمتر کردن این مضرات یکی از بهترین راه‌ها استفاده از شیرین‌کننده‌های طبیعی مانند عسل است که در گذشته برای پخت شیرینی‌های سنتی بیشتر از این نوع شیرین‌کننده‌های طبیعی استفاده می‌شد.

متاسفانه در سال‌های اخیر قنادان به دلایل مختلف از جمله گران‌تر بودن شیرین‌کننده‌های طبیعی و تغییر ذائقه مردم و ... تمایل کمتری به پخت شیرینی‌های سنتی دارند تا حدی که عموم مردم حتی نام بعضی از شیرینی‌های سنتی که در سال‌های نه چندان دور مورد استفاده بوده‌ را نمی‌دانند.

اخیرا یکی از قنادی‌های شهر قم که سابقه طولانی و خوبی در بین قنادان قم و حتی کشور دارد، برای آشنایی و استفاده دوباره مردم از شیرینی‌های سنتی پخت یکی از این شیرینی‌ها به نام شیرینی «تسمه‌ای» را آغاز کرده است. در راستای همین موضوع به سراغ این قناد که انرژی و نیروی جوانی خود را در این حرفه به کار گرفته بود،‌ رفتیم.

مهدی شکراللهی مدیر قنادی گل لاله علاقه به کار قنادی در رفتار و حرکات وی موج می‌زد اینگونه حرف‌هایش را شروع کرد: 40 سال پیش زمانی که دو سال بیشتر نداشتم، پدر قنادی خود را از تهران به قم انتقال داده و نام «گل لاله» را بر روی آن نهاد.

وی در ادامه گفت: «گل لاله» دومین شیرینی فروشی با سابقه بعد از شیرینی فروشی کوچک‌زاده در استان قم است.

این قناد جواد از پخت شیرینی سنتی «تسمه‌ای» در ماه‌های اخیر در این قنادی خبر داده و قالب تسمه‌ای مانند این شیرینی را از دلایل نامگذاری آن عنوان و خاطرنشان ‌کند: تسمه‌ای از شیرینی‌های سنتی ایران است که 40-50 سال پیش در ایران پخت می‌شد.

وی دلایل عدم پخت این شیرینی در دهه‌های اخیر را سود کم، هزینه بالای مواد خام و زحمت زیاد تهیه شیرینی تسمه‌ای اعلام کرد و افزود: ذائقه‌ها به مروز زمان برمی‌گردد و به دلایل تنوع‌طلبی زیاد افراد در مصرف مواد غذایی به ویژه شیرینی بعد از مدت زمانی وقفه به سراغ شیرینی‌های سنتی که تولید نمی‌شوند، کشش پیدا می‌کند که برای پاسخگویی به تنوع طلبی خریدار باید دامنه انتخاب آن را بیشتر کرد.

وی شیرینی‌های سنتی را مانند غذاهای سنتی دانست و گفت: از دلایل دیگر پخت دوباره این شیرینی استفاده از شیرین‌‌کننده‌های طبیعی مانند عسل در این شیرینی است که به سبب همین ضرر کمتری نسبت به شیرینی‌های دیگر دارد، مانند غذاهای سنتی که به نسبت فست‌فود ضرر کمتری را دارد.

شکراللهی ماندگاری این شیرینی را یک ماه عنوان کرد و یادآور شد: حُسن دیگر شیرینی‌های سنتی ماندگاری بالاتر نسبت به انواع امروزی است. شیرینی تسمه‌ای به دلیل استفاده از شیر و عسل به جای آب و شکر خیلی دیرتر کپک می‌زند، چون آب عامل اصلی کپک در پخت این شیرینی بسیار کم بوده است.

وی استقبال عموم مردم از شیرینی‌ها را خوب توصیف کرد و گفت:‌ با وجود اینکه منطقه نیروگاه جزو مناطق محروم‌تر نسبت به مناطق دیگر محسوب می‌شود، ولی شهروندان نیروگاهی شیرینی خور هستند و پایه پذیرایی میهمانی‌ها و جشن‌‌های آنها شیرینی است.

موضوعات جالبی که در کنار این مسئله به آن پرداخته شد و درد و دل این قناد مبتکر و خلاق باز شد، این بود که شکراللهی مبتکر نخستین شیرینی رژیمی در دنیا بوده که حتی این اثر وی ثبت جهانی شده است.

وی در این باره گفت: شیرینی رژیمی توسط انجمن دیابت مورد آزمایش قرار گرفته و بی ضرر بودن آن اثبات شد و مقام سوم جشنواره ملی علم تا عمل را کسب کرد، اما متاسفانه هیچ حمایتی برای تولید آن صورت نگرفت.

شکراللهی با اشاره به اینکه مواد غذایی رژیمی دیگر طعم و مزه خوبی ندارند‌ عنوان کرد: طعم و مزه این شیرینی نه تنها هیچ تفاوتی با شیرینی‌های دیگر ندارد بلکه به دلیل استفاده از گیاه استویا که 70 تا 80 برابر شیرین تر از شکر است، بهتر و شیرین‌تر است.

وی در ادامه افزود: این گیاه در آمریکای لاتین می‌روید و در صورت فرآوری تا 200 برابر شیرین‌تر از شکر است، اما به دلیل در دسترس نبودن این گیاه و عدم حمایت از این طرح قادر به تولید زیاد و در دسترس قرار دادن این نوع شیرینی برای عموم مردم نیستیم.
--------------------------
گزارش از: نجمه عزتی
--------------------------
انتهای پیام/2258/ب40
برچسب ها:
آخرین اخبار
پربازدید ها