امروز : سه شنبه ۵ بهمن ۱۳۹۵ - 2017 January 24
۲۳:۵۹
ادموند
کمک مالی
موسسه قاف
جنبش
کد خبر: 77491
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۳ - ساعت ۰۶:۰۰
تعداد بازدید: 53
به گزارش خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، محمد آزادبخت پیش از ظهر امروز در کارگروه سلامت استان مازندران که در استانداری ...

به گزارش خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، محمد آزادبخت پیش از ظهر امروز در کارگروه سلامت استان مازندران که در استانداری برگزار شد، به ضرورت اخذ شناسه نظارت و پروانه ساخت برای واحدهای تولید و بسته‌بندی قارچ خوراکی در مازندران تاکید کرد.

معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه سابقه کشت قارچ در کشور به 50 سال پیش بر می‌گردد، افزود: در حال حاضر حدود 120 واحد تولید پرورش قارچ خوراکی در کشور وجود دارد.

این مسئول سرانه مصرف قارچ در کشور را 450 گرم دانست و ادامه داد: در حالی‌ که این میزان در جهان بیش از 4 کیلو و 500 گرم محاسبه شده است.

وی با بیان اینکه ایران در بین 192 کشور جهان با تولید سالانه 90 هزار تن قارچ خوراکی رتبه هفتم را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: قارچ خوراکی دارای ارزش غذایی پروتئین، انواع ویتامین، املاح و آنتی‌اکسیدانت‌ها است.

آزادبخت شرایط اقلیمی مازندران را برای کشت و رشد قارچ خوراکی مناسب دانست و گفت: بحث کنترل و نظارت تولید و بسته‌بندی قارچ در فعالیت دانشگاه علوم پزشکی قرار دارد.

وی افزود: با توجه به اینکه جهادکشاورزی مجوز تولید و بسته‌بندی قارچ خوراکی را می‌دهد لازم است با نظارت دانشگاه علوم پزشکی کارگاه‌ها دارای مسئول فنی باشند.

معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران بر ضرورت ساماندهی عطاری‌ها اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر بیشتر عطاری‌هایی که تاسیس شدند مبادرت به سوء استفاده از عنوان مرکز فروش گیاهان دارویی دارند که این اقدام غیر قانونی است.

وی خاطرنشان کرد: عطاری‌ها به عرضه داروهای مخدر مانند انواع قرص و شربت متادون، انواع قرص، کپسول ترامادول و داروهای دست‌ساز ترک اعتیاد روی آوردند.

این مسئول با اشاره به اینکه عرضه داروها و محصولات قاچاق و غیرمجاز مانند انواع داروهای تقویت جنسی، افزایش و کاهش دهنده وزن در عطاری‌ها به فروش می‌رسد، یادآور شد: انواع داروهای ضد درد و هورمونی، انواع فرآورده‌های دارویی برای پوست و مو، رفع سنگ کلیه، پرکننده صورت، عرضه انواع داروهای گیاهی، انواع فرآورده‌های تولید و بسته‌بندی شده شرکت‌های فاقد مجوز، تهیه و فروش فرمولاسیون‌های دست ساز و تاریخ گذشته در عطاری‌ها به فروش می‌رسد که ساماندهی این اماکن در دستور کار قرار دارد.

وی از فعالیت حدود 200 عطاری در مازندران خبر داد و گفت: بیش از 90 درصد موسسان عطاری‌ها فاقد تحصیل مرتبط بوده و با قوانین و مقررات آشنایی ندارند.

آزادبخت با تاکید بر اینکه جهادکشاورزی به عنوان متولی تهیه گیاهان دارویی اقدام به شناسنامه‌دار کردن اراضی زیر کشت این نوع محصولات کشاورزی کند، اظهار داشت: صنعت، معدن و تجارت با اصلاح مجوز از داروهای گیاهی به گیاهان دارویی قبل از ارائه مجوز و تاسیس عطاری به متقاضیان استعلام دانشگاه علوم پزشکی را اخذ کند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه ساماندهی درست عطاری‌ها حدود 10 سال طول می‌کشد، افزود: معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی برای عطاری‌ها پروانه مسئول فنی صادر کند.

وی به رنگ‌های خوراکی و مجاز در صنایع غذایی اشاره کرد و اذعان داشت: تحقیقات نشان می‌دهد رنگ‌های مصنوعی عامل ایجاد بیماری‌هایی مانند آسم، اختلالات کبدی، اختلال در خواب، ایجاد فشار خون، تاثیر بر عملکرد کلیه و غیره را شامل می‌شود.
انتهای پیام/86006/ح40
برچسب ها:
آخرین اخبار