امروز : یکشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۶ - 2017 July 23
۱۵:۱۳
ادموند
کمک مالی
کانال پیروان موعود
موسسه قاف
جنبش
کد خبر: 79171
تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ساعت ۱۳:۰۰
تعداد بازدید: 88
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، حسن قاضی‌زاده هاشمی در مراسم اعطای نشان ایمنی و سلامت که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، برگزار شد، ...

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، حسن قاضی‌زاده هاشمی در مراسم اعطای نشان ایمنی و سلامت که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، برگزار شد، گفت: برخورداری از غذای سالم و حلال تأثیر بسزایی بر توسعه جامعه و رفتن به

سمت جامعه ای سالم دارد و این درحالی است که دستگاه‌های نظارتی قابل قبولی در کشور نداریم.

وی ادامه داد: تلاش زیادی می‌شود اما ساختارها هنوز قدیمی است و فقط در مبادی ورودی متوجه واردات است در حالی که برای اطمینان دادن به جامعه سالم باید تلاش بیشتری شود.

وزیر بهداشت گفت:‌متأسفانه در مقدمه نظارت‌ها سخت می‌گیریم و پس از آن سیستم نظارتی وجود ندارد و تعریف نشده افراد چگونه نظارت جدی و فعال در بازار داشته باشند.

هاشمی با اشاره به ناچیز بودن تعرفه‌ها و دیده نشدن منابع گفت: ‌شورای عالی سلامت و امنیت غذایی عالی‌ترین مرجع تولید غذای ایمن است اما چند سالی است که به صورت جدی تشکیل نشده است.

وی گفت:‌ یکشنبه هفته آینده اولین جلسه این شورا به ریاست رئیس جمهور تشکیل می‌شود. که امیدواریم در بحث‌های مربوط به بهداشت عمومی،‌تغذیه و مسائل دیگر قدم‌های جدی برداشته شود.

وزیر بهداشت با بیان اینکه امسال به جای هفته سلامت، سال سلامت داریم، گفت: اجرای برنامه هدفمندی یارانه‌ها و ابلاغ سیاست‌های کلی نظام سلامت از مهمترین اتفاقات این حوزه است که تولیت را برعهده وزارت بهداشت قرار داده است و امیدواریم ساز و کار مناسب را ایجاد کنیم.

وی تاکید کرد:‌ طرح هدفمندی یارانه‌ها و ثمراتی که از آن عاید نظام سلامت می‌شود در کوتاه‌مدت شدنی نیست و کسانی که فکر کرده‌اند مدینه فاضله به زودی در نظام سلامت شکل می‌گیرد، اشتباه برداشت کرده‌اند.

هاشمی ادامه داد: با این وجود امیدواریم در نیمه دوم امسال شاهد تلاش دستگاه‌های متولی سلامت بوده تا تغییر چشمگیری را در سیمای حوزه سلامت شاهد باشیم.

وزیر بهداشت تصریح کرد: امروز با هدف تشویق کسانی که به سلامت و تغذیه مردم فکر می‌کنند، دور هم جمع شده‌ایم و این در حالی است که در گذشته گرفتاری ما، بیماری‌های واگیر بود اما اکنون غیر واگیر است چرا که 50 درصد مرگ‌ها به دلیل سکته‌های قلبی و مغزی است.

هاشمی افزود: از سوی دیگر مصرف نامناسب غذا و نمک نیز در سبد خانوارها وجود دارد، به طوری که مصرف ما 2.5 برابر مصرف ترکیه شده است.

وی گفت:‌ میزان مصرف اسیدهای چرب در مقایسه با استانداردها زیاد است و با اینکه از سال 83 تاکنون تلاش هایی در این زمینه شده اما باید این مواد را از سبد غذایی بزدائیم.

هاشمی افزود: مردم محرومی وجود دارند که ابتلایی از ضرر و زیان این مواد غذایی ندارند و علی‌رغم تریبون‌هایی که باید در خدمت مردم باشند و آن‌ها را توانمند کنند، این مردم از سلامت خود بی‌اطلاعند بنابراین باید غذاهای سالم در اختیارشان قرار گیرد و بحث بهداشت و پیشگیری به آنها آموزش داده شود.

هاشمی با اشاره به مصرف شکر بیش از 38 درصد نسبت به میانگین جهانی در کشور گفت: آنچه که امروز گرفتار آنیم رفتاری است که در استفاده از مواد غذایی، نوع اقلام غذایی در بازار و نظارت فشلی است که در بازار وجود دارد.
انتهای پیام/

برچسب ها:
آخرین اخبار