به گزارش خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس از مشهد، جواد محمدزادهمقدم ظهر امروز در نشست خبری که در مؤسسه انتشارات آستان قدس رضوی در مشهد ...
به گزارش خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس از مشهد، جواد محمدزادهمقدم ظهر امروز در نشست خبری که در مؤسسه انتشارات آستان قدس رضوی در مشهد برگزار شد، گفت: این مؤسسه در نمایشگاه بینالمللی کتاب سال جاری که در تهران طی 10 تا 20 اردیبهشتماه برگزار میشود، با چهار تا پنج غرفه حضور مییابد.
وی با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری درباره اینکه رویداد نمایشگاه کتاب، بهار کتاب در ایران است، افزود: در این نمایشگاه مجموعه فعالیتهای فرهنگی در ابعاد مختلف سالانه با حجم بسیار بالا گردهم میآیند، لذا باید توجه ملی به این عرصه بیش از بیش باشد.
محمدزاده ادامه داد: در کشورهای دیگر طی سال چند نمایشگاه تخصصی برگزار میشود و با توجه به اینکه بیشترین رویکرد نمایشگاه کتاب تهران، فروش محصولات است، لذا در هر سال نیازمند برگزاری چند نمایشگاه تخصصی کتاب در راستای ارائه فعالیتهای فرهنگی، نقد و نظر پیرامون نشر و ... در کشور هستیم.
دبیر اجرایی غرفههای آستان قدس رضوی در نمایشگاه کتاب سال جاری همچنین تصریح کرد: مجموعه انتشارات آستان قدس رضوی طی دورههای مختلفی که در نمایشگاه کتاب شرکت داشته، توانسته است رشد آثار مکتوب خود را به نمایش بگذارد.
وی با اشاره به اینکه آستان قدس رضوی در نمایشگاه سال جاری به صورت تجمیعی فعالیتهای خود را عرضه خواهد کرد، تصریح کرد: 9 مجموعه از 14 مجموعه فرهنگی انتشاراتی آستان قدس رضوی در این نمایشگاه کتابهای خود را عرضه میکند.
محمدزاده همچنین از اختصاص 240 مترمربع فضا در این نمایشگاه برای انتشارات آستان قدس رضوی خبر داد و تصریح کرد: فضای اختصاص یافته به مجموعه فرهنگی آستان قدس رضوی در سال گذشته 140 مترمربع بوده است.
وی تصریح کرد: رونمایی از آثار مؤسسات فرهنگی آستان قدس رضوی در غرفههای این نمایشگاه نیز به صورت روزانه از جمله برنامههای مجموعه فرهنگی آستان قدس رضوی در نمایشگاه سال جاری است.
دبیر اجرایی غرفههای آستان قدس در نمایشگاه بینالمللی کتاب همچنین با اشاره به شعار سال جاری خاطرنشان کرد: از جمله برنامههای ویژه در این سال رونمایی از مجموعههای فرهنگی آستان قدس است.
وی اضافه کرد: مجموعه هشت جلدی اقتصاد و تجارت اسلامی و مجموعهای از انتشارات «بهنشر» با عنوان قصه راه بهتر در غرفه کودک و نوجوان رونمایی خواهد شد.
محمدزاده با اشاره به اینکه مجموعه فرهنگی آستان قدس رضوی در نمایشگاه سال جاری 30 هزار شمارگان جلد کتاب به مردم ارائه میدهد، اظهار کرد: این مجموعه در نمایشگاه کتاب در بخش آثار بزرگسال یکهزار و 700 عنوان با 15 هزار تیراژ، در بخش آثار کودک 600 عنوان با 10 هزار تیراژ و در بخش آثار دانشگاهی با 5 هزار تیراژ حضور دارد.
وی همچنین از پیشنهاد آستان قدس رضوی در خصوص اجرای 6 برنامه علمی و همایشهای سرای اهل قلم در نمایشگاه خبر داد و افزود: در این راستا تنها با 2 ضرورت بازتولید متون کهن و نقد و بررسی فهرست کتابهای چاپ شده آستان قدس در این نمایشگاه موافقت شد.
محمدزاده با اشاره به اینکه فضای اختصاص یافته به فعالیتهای گسترده فرهنگی آستان قدس رضوی در نمایشگاه کتاب محدود است و باید حق این فعالیتها در نمایشگاه بینالمللی کتاب ادا شود، خاطرنشان کرد: در این راستا با تشکیل کمیتهای در نمایشگاه کتاب که به بررسی حضور فعالیتهای آستان قدس رضوی جدا از بحث فروش میپردازد؛ در نظر داریم در سالهای آینده با اختصاص فضایی بیشتر و برنامهای اصولی این حق ادا شود.
وی از دیگر فعالیتهای مؤسسه انتشارات آستان قدس رضوی به بخش چینش کتابها در نمایشگاه کتاب سال جاری در راستای فرهنگ رضوی و آثاری که در حوزه امام رضا (ع) است اشاره کرد و ادامه داد: در مجموعه فرهنگی آستان قدس 46 اثر در حوزه امام رضا (ع) وجود دارد.
مدیرعامل شرکت انتشاراتی آستان قدس رضوی تصریح کرد: مؤسسات فرهنگی آستان قدس رضوی در سال 92 در مجموع 860 جلد کتاب منتشر کردهاند که از این تعداد 667 جلد تألیف بوده و 193 جلد نیز به ترجمه اختصاص داشته است.
وی با اشاره به اینکه تألیف در اولویت فعالیتهای مؤسسات فرهنگی آستان قدس رضوی قرار دارد، اضافه کرد: 37 درصد از تألیفات سال گذشته چاپ اول بوده و 63 درصد نیز تجدیدچاپ بوده است.
محمدزاده ادامه داد: مجموع شمارگان کتاب در سال گذشته از مؤسسات فرهنگی آستان قدس رضوی 5 میلیون و 115 هزار و 820 جلد بوده و متوسط تیراژ هر جلد در آستان قدس رضوی نیز 5 هزار و 983 عدد بوده است.
وی با بیان اینکه بیشترین کتابها در مؤسسات فرهنگی آستان قدس رضوی طی سال گذشته در حوزه دین با 54 درصد بوده است، اضافه کرد: 14 درصد به حوزه کودک و نوجوان، علوم اجتماعی 9 درصد، ادبیات 5 درصد، زبان 4 درصد و ... اختصاص داشته است.
محمدزاده با اشاره به اینکه «بهنشر» بالاترین تیراژ تولید را میان مؤسسات دیگر فرهنگی آستان قدس داراست، افزود: مؤسسه بهنشر طی سالهای 65 تاکنون 19 میلیون و 798 هزار و 130 تیراژ داشته است.
وی ادامه داد: پس از مؤسسه بهنشر بالاترین تیراژ به ترتیب مربوط به مؤسسات بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس، دانشگاه امام رضا (ع)، دانشگاه علوم رضوی، معاونت تبلیغات آستان قدس، مؤسسه خدمات مشاورهای جوانان، سازمان کتابخانهها و مرکز اسناد آستان قدس و مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس بوده است.
این مسئول همچنین به صورت نگرفتن اقدامی جدی در بخش نشر الکترونیک مؤسسات فرهنگی آستان قدس رضوی اشاره کرد و گفت: ورود به عرصه نشر الکترونیک و توسعه آن نیازمند راهکارهایی جدی بوده و در مؤسسه بهنشر این برنامهها آغاز شده است.
وی با بیان اینکه در نمایشگاه کتاب سال 92 مؤسسات فرهنگی آستان قدس رضوی در غرفه بزرگسال یکهزار و 110 عنوان کتاب ارائه داد که یکهزار و 48 عنوان آن مورد استقبال قرار گرفته و 96 درصد موفق بوده است، خاطرنشان کرد: در غرفه آثار دانشگاهی نیز 225 عنوان ارائه شدکه 193 عنوان مورد استقبال قرار گرفته و شاهد 86 درصد موفقیت در این زمینه بودیم.
محمدزاده با بیان اینکه در غرفه کودک نمایشگاه سال قبل نیز 505 عنوان ارائه شد که 471 عنوان مورد استقبال قرار گرفته و شاهد 93 درصد موفقیت در این زمینه بودیم، افزود: در نمایشگاه سال قبل 921 عنوان از مجموعه فعالیتها مربوط به مؤسسه بهنشر بوده است.
وی با خاطرنشان کردن اینکه معتقدیم باید موضوع فروش محصولات را از ارائه محصولات فرهنگی آستان قدس رضوی در نمایشگاه کتاب جدا کنیم، گفت: در بخش فروش، مؤسسات فرهنگی آستان قدس که مجوز نشر دارند خود باید به طور جداگانه حضور داشته باشند.
مدیرعامل شرکت انتشاراتی بهنشر در ادامه با اشاره به اینکه بهنشر حمایت ویژهای از تولید آثار مکتوب و محصولات فرهنگی دارد، اضافه کرد: اشاعه قانونگرایی، توجه به خانواده، مقابله با عوامل تضعیف خانواده و موضوع فرهنگ خودباوری و اتکا به خود نیازمند احیای مجدد در قالبهای مختلف است.
وی ادامه داد: در مجموعه بهنشر درصدد هستیم تا با سرفصلهایی مانند خودکمبینی، خرافات، کمکاری و از همه مهمتر مقابله با جریانات تخریبی و شبههها که تخریب عقاید زیادی را در پی دارد در دستور کار خود قرار دهیم.
محمدزاده تصریح کرد: در حوزه بهنشر در سال 92 در بخش چاپ اول 70 اثر با 141 هزار تیراژ و در بخش چاپ مجدد 249 اثر با یک میلیون و 158 هزار و 300 تیراژ داشتهایم.
وی در خصوص جوایز کسب شده توسط بهنشر طی سالهای 65 تاکنون به 78 عنوان آثار برگزیده کودک و 25 عنوان آثار برگزیده بزرگسال با جوایز کشوری و استانی اشاره کرد و افزود: در سال 92 نیز 12 عنوان آثار کودک و 2 عنوان کتاب بزرگسال برگزیده داشتهایم.
محمدزاده به 580 عنوان کتاب در حوزه کودک و نوجوان با برند پروانه طی سالهای 78 به بعد در مؤسسه بهنشر اشاره کرد و گفت: تولید و بازسازی قرآنهای حرم مطهر رضوی را نیز مؤسسه بهنشر آستان قدس رضوی انجام میدهد.
انتهای پیام/2202/ز40