علی اکبر تورانیان عضو هیئت مدیره انجمن ناشران دانشگاهی در گفتوگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس، تغییر مکان ...

علی اکبر تورانیان عضو هیئت مدیره انجمن ناشران دانشگاهی در گفتوگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس، تغییر مکان حضور ناشران دانشگاهی را نادرست خواند و اظهار داشت: اگر بخواهیم ارزیابی از بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران داشته باشیم باید گفت متاسفانه نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در واقع به دلیل تغییر سیستم مدیریتی و حذف بسیاری از نیروهای کارآمد از بدنه کار که تجربیات خوبی دارند به نمایشگاه لطمه زد و متاسفانه نمایشگاه را نتوانستند آنگونه در حد بینالمللی برگزار کنند که این قضیه به ضعیف برگزار شدن نمایشگاه کمک کرد.
وی ادامه داد: این مهم موجبات دلخوری بخش بزرگی از ناشران را بوجود آورد، فکر میکنم اگر اکنون که نمایشگاه کتاب پایان پذیرفته فراز و فرودهایش کارشناسی شود مدیران میتوانند به این مهم پی ببرند.
* نمایشگاه کتاب تهران در حد یک نمایشگاه استانی بود
وی با این جملات که به تعبیر ما بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در حد یک نمایشگاه استانی برپا شد، اضافه کرد: نمایشگاه کتاب تهران در حد یک نمایشگاه استانی برگزار شد چرا که میزان بازدیدکنندگان بسیار کم بود، اما متاسفانه دوستان آمارهایی را عنوان میکردند که اغلب اشتباه بود و ناراحتی ناشران را دوچندان میکرد.
* اگر نمایشگاه امسال 5 میلیون بازدیدکننده داشته قطعا سالهای گذشته آمار 10 میلیون بوده است!
عضو هیئت مدیره انجمن ناشران دانشگاهی ادامه داد: در طول 10 روز نمایشگاه کتاب جمعیت کمی به نمایشگاه آمد و شاهد ازدحام جمعیت نبودیم اما با همه این مسایل آمارها حکایت از بازدید 5 میلیون از نمایشگاه است که قطعا صحیح نیست، اگر بخواهیم به این آمار اکتفا کنیم و اگر این نمایشگاه 5 میلیون نفر بازدید کننده داشته قطعا بدانید نمایشگاههای دورههای گذشته 10 میلیون بازدیدکننده داشته است، با بررسی بازدیدکنندگان سال گذشته از نمایشگاه کتاب و ازدحام های موجود در غرفهها و قیاس آن با امسال در مییابید که اکثر غرفهها خلوت و غرفهداران بیکار بودند.
* آمارهای خرید نادرست بود/ کاهش فروش 50 درصدی
تورانیان در ادامه تصریح کرد: موضوع دیگر درباره آمارهای 10 تا 15 درصدی خرید از نمایشگاه بیست و ششم بود که از طریق پیامک و روابط عمومی نمایشگاه مکررا اعلام میشد که اصلا خوشایند نبود، تمام ناشران در جریان هستند که نسبت به سال گذشته فروش 50 درصد کمتر بوده است و این نارضایتی را از تک تک ناشران میتوان جویا شد.
این مقام مسئول اضافه کرد: هرسال ناشران یک ساعتی را برای تامین کتابهای خود تعیین کرده و کتابها را وارد میکردند، ترافیک ماشینها در صبح هرروز بسیار وسیع بود اما امسال عمده ناشران کتابی وارد نکردند و همان یکبار که کتاب وارد کردند کفایت کرد و به آن شکل کتابی وارد نمایشگاه نشد، این نشاندهنده این است که کتاب هایشان به فروش نرفته است؛ امسال بخشی از تازههای نشر با قیمت جدید عرضه میشد و افزایش قیمت هم داشت.
* آسیبهای نمایشگاه بررسی شود/ نمایندگان تشکلهای نشر در جلسه شورای سیاستگذاری صاحب رای شوند
وی درباره اخبار و اطلاعات منتشر شده نادرست انتقاد و ابراز داشت: این مهم به اعتبار نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران لطمه میزند، ما باید حساب کنیم که این نمایشگاه بینالمللی است و همه موارد مستند است و این موارد خوشایند نبود.
عضو هیئت مدیره انجمن ناشران دانشگاهی ضمن اشاره به اینکه اگر میخواهیم نمایشگاه کتاب خوب و قوی داشته باشیم باید سیستم مدیریت قوی باشد، باید آسیبهای این نمایشگاه بررسی شود، تاکید کرد: در جلسه شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب باید نماینده تشکلها حضور داشته باشند و در واقع ناشران تنها عامل اجرایی نباشند، در سیاستگذاریها باید دخیل باشند و رای آن تاثیرگذار باشد.
* عدم حضور رسانه ملی برای تبلیغ درباره نمایشگاه کتاب/ تحریم بی تاثیر است سوء مدیریت داریم
به گفته تورانیان، یکی از نقاط ضعف نمایشگاه کتاب امسال عدم حضور رسانهها بود، شور و انگیزهای برای ترغیب مردم سالهای گذشته صورت میگرفت اما صدا و سیما برنامهریزی در این راستا نداشت.
وی عنوان کرد: برخی با عنوان انتخابات خواستند نمایشگاه را تحت تاثیر قرار دهند، اما من مخالف این نظر هستم، در زمان نمایشگاه کتاب مسابقه فوتبالی بود که به دلیل تبلیغات خوب بالای 100 هزار نفر را به استادیوم آزادی کشانده بود، اگر تبلیغات صحیح باشد اینگونه پاسخ داده میشود، هر چیز جای خود را دارد، انتخابات یک مقوله جای خود و نمایشگاه کتاب هم جای خود است، ما نباید نقاط ضعف خودمان را منتسب به حرکتی در جامعه کنیم. تحریمها تاثیرگذار نیست بحث اصلی مدیریتها است.
* حضور کمرنگ دانشجویان، دانشگاهها و کتابخانهها در نمایشگاه کتاب
تورانیان درباره حضور کمرنگ دانشجویان در نمایشگاه کتاب امسال اضافه کرد: باید برای این ماجرا برنامهریزی میکردیم،حتی دانشگاهها خریدی از نمایشگاه نداشتند، کتابخانهها بودجه نداشتند و عمدتا نیامدند،حضور کاروانهای دانشجویی شهرستانی را هرسال شاهد بودیم اما در نمایشگاه بیست و ششم هیچ یک را شاهد نبودیم، این مسئله یکشبه اتفاق نیفتاده بود، ما پیش از این آگاه بودیم اما آیا نیاید برای این موضوع برنامهریزی میکردیم؟
وی با انتقاد از برگزاری مراسم اختتامیه افزود: مراسم اختتامیه بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در شان یک نمایشگاه بینالمللی نبود و سابقه خوش نمایشگاه را در اذهان زیر سوال برد.
* انتقادها تخریبی نیست دلسوزانه است/ نباید اصل نمایشگاه را فدای تبلیغات کرد
وی با اشاره به اینکه این موارد جنبه تخریب ندارد و از روی دلسوزی مواردی را مطرح میکنیم ابراز داشت: بحث ما این است که باید روی این قضیه جدی باشیم، حتی رهبر انقلاب سال گذشته فرمودند هر نمایشگاهی که میگذرد آن را نقد و ارزیابی کنیم اما نقد منصفانه و واقعبینانه باشد.
وی گفت: آنقدر بی برنامهگی بود که شاهد درگیریهای فیزیکی در برخی سالنها بودیم، هیچ گاه در این 26 دوره حضور در نمایشگاه کتاب هرگز چنین صحنههایی را مشاهده نکرده بودم، برخی افرادی که مربوط به یک نهاد خاص هستند برای تبلیغ یک شرکت در خدمت یک ناشر قرار گرفته و دخالت کرده و با مدیران موسسات انتشاراتی در غرفهها درگیری بوجود آوردند که مسئولان در جریان هستند، این مهم امنیت نمایشگاه را زیر سوال برد.
عضو هیئت مدیره انجمن ناشران دانشگاهی اظهار داشت: نباید اصل نمایشگاه را فدای تبلیغات کنیم، چنین توقعی از وزارت ارشاد نیست.
انتهای پیام/و