علیرضا صدرا عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس، تبیین ...
علیرضا صدرا عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس، تبیین رهبر معظم انقلاب از مبانی مکتب امام خمینی(ره) در روز 14 خرداد را مبتنی بر نظریه سیاسی ایشان خواند و گفت: اندیشه و بیان امام خمینی(ره) یکسان است.
وی با اشاره به اصیل بودن، کارآمدی و بدیع بودن اندیشه سیاسی امام خاطرنشان کرد: امام(ره)، زمان و ایدههای سیاسی عصر را میشناسد اما عباراتی به کار میبرد که اصیل است و از طرف دیگر نظریات سیاسی امام(ره) ابداعی است، اما در عین حال، بدعت نیست.
صدرا در مورد بعضی از تبیینها از اندیشه امام(ره) اظهار کرد: برخی معتقدند رهبر کبیر انقلاب اسلامی به تناسب زمان و مصلحتها جمهوری و دموکراسی را پذیرفت، لذا نظریه سیاسی ایشان اصیل نیست، اما مقام معظم رهبری بارها تأکید کردند که امام(ره) به جمهوری اسلامی نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر معتقد بود.
وی از اسلام، شریعت و مکتب بهعنوان اساس و از جمهوری بهعنوان بنا و ساختمان نظام جمهوری اسلامی نام برد و گفت: رهبر معظم انقلاب هم تداومبخش این گفتمان هستند و به نظر ایشان مشروعیت جمع میان شرع و مقبولیت است.
استاد اندیشه سیاسی دانشگاه تهران مشروعیت را امری ثانوی خواند و ادامه داد: حکام در نظام اسلامی مورد گزینش مردم هستند و اصول حکومت نیز اسلامی است.
وی همه مسئولان را در همه مناصب در حکومت اسلامی منتخب مردم ذکر کرد و گفت: مشروعیت امری دو جانبه است هر چند ممکن است برخی به علت عرقی که به اسلام دارند جنبه اسلامی آن را پررنگ کرده و بعضی دیگر نیز جنبه جمهوری آن را برجسته کنند.
صدرا با اشاره به اندیشه اندیشمندانی همچون علی عبدالرزاق که به جای جمهوری اسلامی به جمهوری مسلمانان معتقد است، تصریح کرد: او میگوید هر آنچه مسلمانان تشخیص دهند حتی اگر با مبانی اسلام متعارض باشد میتواند در دین تغییر ایجاد کند.
وی با رد ایده عبدالرزاق گفت: شکل نظام اسلامی ممکن است تغییر کند، اما شاکله آن ثابت است و اینکه امام در بهشت زهرا میگوید که من به کمک مردم دولت تعیین میکنم یعنی نقش کمکی برای مردم قائل است.
انتهای پیام/