امروز : جمعه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - 2017 April 27
۰۳:۵۹
ادموند
کمک مالی
موسسه قاف
جنبش
کد خبر: 90135
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۳ - ساعت ۰۶:۰۰
تعداد بازدید: 81
به گزارش خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، با شروع فصل گرما و شروع تعطیلات تابستانی، مسافرت‌‌ به نقاط مختلف کشور برای گذران ...

به گزارش خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، با شروع فصل گرما و شروع تعطیلات تابستانی، مسافرت‌‌ به نقاط مختلف کشور برای گذران اوقات تعطیل همواره دغدغه بسیاری از مردم بوده و هست.

رعایت نکات بهداشتی و نیز استفاده از مواد سالم و بهداشتی توسط آنها طی ایام سفر، نکته قابل ملاحظه و مورد تأکید مسئولان بهداشتی بوده است.

به هنگام ورود به رستوران‌ها و غذاخور‌ی‌ها برای صرف غذا و نیز استفاده از دستشویی‌ها، مسافرخانه‌ها و دیگر اماکن‌‌ نباید با بی‌توجهی رعایت مقوله بهداشت همراه باشد.

پس افراد قبل از اقدام به هر کاری باید نسبت به نوع رفتار خودآگاهی لازم را کسب کنند؛ با ارائه اطلاعات جامع و کلی نسبت به برخی مسائل می‌توان سطح آگاهی و ایمنی مردم را در مقابله با این موارد افزایش داد.

احتمالاً کلمه وبای التور را همه ما شنیده‌ایم؟ با اهمیت به موضوع مورد نظر و کسب اطلاعات ضروری در خصوص آن به گفت‌و‌گو با کارشناس واحد پیشگیری مرکز بهداشت شهرستان همدان نشستیم.

آزیتا اخلاق در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس، وبا را از قدیمی‌ترین بیماری‌های واگیردار شناخته شده در جهان دانست و اظهار کرد: از گذشته‌های دور بیماری وبا سبب ایجاد اپیدمی در بسیاری از نقاط دنیا شده‌ است.

وی افزود: بیماری وبا همواره به صورت یک تهدید بین‌المللی تلقی شده که قدرت همه‌گیری و قابلیت مرگ و میر در آن بالا است.

کارشناس واحد پیشگیری مرکز بهداشت شهرستان همدان استفاده از روش‌های کنترل از انتشار بیماری وبا را در عدم انتشار آن مناسب دانست و خاطرنشان کرد: مطالعات بیانگر آن بوده که از طریق ایجاد قرنطینه، منع رفت و آمد و یا تجویز واکسن و داروی دسته‌جمعی نمی‌توان از ورود بیماری وبا به یک کشور جلوگیری کرد.

وی با اشاره به دو نوع وبای التور و کلاسیک یادآور شد: بیماری وبا فقط در انسان ایجاد شده که اشکال مختلف این بیماری عمدتاً به دو نوع کلاسیک و التور تقسیم می‌شود.

اخلاق ادامه داد: نوع بیماری التور قدرت همه‌گیری و مرگ و میر بیشتری را نسبت به نوع کلاسیک آن دارد.

وی با اشاره به انتشار جغرافیایی بیماری وبا التور افزود: در سال 1961 بیماری در بین 98 کشور جهان انتشار یافت که همچنان در بسیاری از کشورهای دنیا شاهد انتشار آن هستیم.

کارشناس واحد پیشگیری مرکز بهداشت شهرستان همدان گفت: کشورهای آفریقایی و آسیایی از جمله هند و بنگلادش و پاکستان و افغانستان و عراق از جمله آلوده‌ترین کشورها از نظر بیماری وبای التور هستند.

وی اولین اپیدمی بیماری وبا را در کشور طی سال 1344 دانست و خاطرنشان کرد: از سال 44 به بعد هر ساله شاهد بروز بیماری وبا در کشور به صورت بومی و تک‌گیر در کانون‌های پراکنده هستیم.

اخلاق افزود: ورود بیماری به کشور ایران در اکثر سال‌ها از کشور‌های همسایه جریان داشته که البته استان‌های شرقی همجوار با مرز پاکستان و افغانستان و غربی همسایه‌ عراق جزو استان‌های پرخطر محسوب می‌شوند.

وی با اشاره به عامل بیماری وبا افزود: باکتری خمیده‌ای به نام ویبریو کلرا عامل بیماری است که این باکتری ویژگی‌های مخصوص به خود را دارد.

کارشناس واحد پیشگیری مرکز بهداشت شهرستان همدان اضافه کرد: باکتری وبا توانایی ایجاد همه‌گیری و قابلیت بومی و آندمیک(طغیان) شدن در منطقه را دارد که می‌تواند در شرایط نامناسب محیطی از حالت متابولیکی و فعال به صورت نهفته نیز مشاهده شود.

وی افزود: در زمان مساعد شدن شرایط از جمله درجه حرارت، میزان شوری و مواد عفونی در آب، باکتری به صورت فعال مشاهده می‌شود.

اخلاق محل زندگی باکتری ویبریو کلرا را در آب‌های راکد، آلوده به فاضلاب و شور دانست و یادآور شد: منابع شایع آلودگی به باکتری می‌تواند آب‌های آشامیدنی آلوده شده توسط مواد مدفوعی، سبزیجات آبیاری شده با آب آلوده و غذاهای آلوده یا غذاهای تهیه شده از آبزیان آلوده باشد.

وی ادامه داد: یخی که از آب آلوده تهیه شده یا حین توزیع آلوده شود نیز از جمله محل‌های رشد باکتری می‌تواند مطرح باشد.

کارشناس واحد پیشگیری مرکز بهداشت شهرستان همدان راه‌های آلودگی و انتقال باکتری ویبریو کرا را در پنج فاکتور آب، غذا، انگشتان، مدفوع و حشرات دانست.

وی با اشاره به طریقه انتقال بیماری افزود: عامل بیماری وبا پس از ورود از دهان وارد معده شده و از سد اسید معده عبور کرده و وارد روده کوچک می‌شود.

اخلاق ادامه داد: با ورود بیماری به روده کوچک در آنجا تکثیر یافته و باعث ترشح سمی می‌شود که این امر می‌تواند سبب ترشح آب از سلول‌های روده به فضای روده شده و در نتیجه اسهال شدید روی دهد.

وی اضافه کرد: اسهال شدید در بیماری وبا می‌تواند منجر به کم‌آبی و از دست دادن آب و الکترولیت‌های بدن شود و در صورت عدم جبران مرگ حتمی بیمار را فراهم سازد.

کارشناس واحد پیشگیری مرکز بهداشت شهرستان همدان با اشاره به دوره نهفتگی بیماری اظهار کرد: دوره کمون یا نهفتگی یعنی از زمان ورود عامل بیماریی‌زا تا شروع علائم حدود یک تا سه روز است که پس از شروع علائم دوره بیماری حدود دو تا 6 روز خواهد بود.

وی علائم بیماری وبای التور را اسهال شدید، دل‌پیچه و تب، گرفتگی عضلات پشت ساق پا، استفراغ بدون تهوع قبلی و احساس پری و غر غر شکم دانست و افزود: البته با برزو علایم بیماری، تنها پنج درصد از مبتلایان علائم شدید بیماری را در خود نشان می‌دهند.

اخلاق ادامه داد: 80 درصد از افراد دارای بیماری عفونت بدون علامت هستند و 15 درصد نیز اسهال خفیف غیر قابل افتراق با سایر بیماری‌های اسهالی را دارند.

وی با اشاره به تشخیص بیماری وبا گفت: هر فردی که دچار اسهال حاد آبکی با حجم زیاد باشد مشکوک تلقی می‌شود و لازم بوده آزمایش مدفوع از نظر وبا در وی انجام شود.

کارشناس واحد پیشگیری مرکز بهداشت شهرستان همدان خاطرنشان کرد: انجام آزمایش وبا در مراکز بهداشتی و درمانی خانه‌های بهداشت امکانپذیر است.

وی با اشاره به مشاهده علائم بیماری در افراد، از جمله اقدامات ضروری را عدم فوت وقت در ارجاع به مراکز بهداشتی و بیمارستان‌ها، تأمین آب و املاح از دست رفته از طرق خوردن سرم خوراکی ORS برای بیماران دانست و افزود: در صورتی که بیمار قادر به نوشیدن نباشد تزریق سرم می‌تواند یک اورژانس تلقی شود.

اخلاق همچنین انجام آزمایش در راستای شناسایی عامل بیماری‌زا را نیز در مرحله عدم توانایی بیمار ضروری دانست.

وی یادآور شد: گام بعدی در درمان فرد مبتلا به وبای التور استفاده از آنتی بیوتیک مناسب بوده که البته از دست دادن آب و املاح بدن فرد بیمار سبب مرگ و میر می‌شود.

کارشناس واحد پیشگیری مرکز بهداشت شهرستان همدان با اشاره به خطر بیماری وبا افزود: افراد مسن، کودکان و زنان باردار در بیماری وبا جزو افراد پرخطر محسوب می‌شوند.

وی راه‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های اسهالی را بسیار آسان و در دسترس دانست و اضافه کرد: آموزش به مردم و توانمند‌سازی و اطلاع‌رسانی به آنها مهمترین رکن در پیشگیری از ابتلا به بیماری وبا است.

اخلاق با اشاره به راه‌های پیشگیری بیماری وبا گفت: استفاده از آب سالم و بهداشتی در راستای مصارف از آشامیدن تا شست‌وشوی لباس و استحمام، شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون به خصوص بعد از استفاده از دستشویی، شست‌وشو و ضد عفونی کردن میوه و سبزی به طور صحیح می‌تواند از راه‌های پیشگیری باشد.

وی افزود: خودداری از خرید مواد‌ غذایی از دستفروشان و فروشگاه‌های غیر بهداشتی، پرهیز از مصرف لبنیات و بستنی غیر پاستوریزه، عدم استفاده از یخ‌های غیر بهداشتی پرهیز از مصرف مواد غذایی خام و نیم‎پز در پیشگیری از بیماری وبا موثر است.

کارشناس واحد پیشگیری مرکز بهداشت شهرستان همدان دقت در سلامت آب و مواد‌ غذایی مصرفی و استفاده از سرویس بهداشتی در طول سفر را از کارهای ضروری برای مسافران دانست و ادامه داد: نگرش پیشگیرانه در مبارزه با بیماری التور نشانه دانش و فرهنگ بالا در یک منطقه است که باید به آن توجه کرد.

وی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه در مقابل بیماری وبا در شهرستان همدان افزود: طی چند سال اخیر با تلاش نیروهای بهداشتی، مورد مثبت ابتلا به وبا در سطح شهرستان مشاهده نشده که امیدواریم این روند با همکاری شهروندان در راستای ارتقای بهداشت جامعه همچنان ادامه داشته باشد.

از آنجا که استفاده از مواد خوراکی و آشامیدنی سالم باید مورد توجه باشد چند سالی است که نسبت به کشت سبزیجات، آن‌هم در محوطه‌های اطراف شهر همدان با آبیاری از آب فاضلاب سخنانی به گوش می‌رسد.

در مورد پیگیری از نحوه برخورد با متخلفان در کشت این گونه سبزیجات به سراغ معاون بهداشتی استان همدان نیز رفتیم که بی‌دلیل با پیگیری بیماری وبا نبود.

البته انتشار اخبار مبنی بر تشکیل جلسه‌ای‌ نسبت به با بیماری وبا در واحد بهداشتی استان نیز تمایل ما را به کسب اطلاعات در خصوص این بیماری و احتمالات انتشار آن در استان، بیشتر کرد.

حسین عرفانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در همدان برگزاری جلسه مرتبط با وبا را کسب آمادگی لازم برای پیشگیری از این بیماری دانست و اظهار کرد: با آمدن فصل گرما، تعطیلی مدارس و نیز شروع مسافرت‌ها، برای جلوگیری از احتمال ورود بیماری‌های قابل انتقال از آب و غذا جلسات هم‌اندیشی و پیشگیرانه برگزار شد که امیدواریم امسال نیز برنامه‌ها را به خوبی در استان اجرا کنیم.

وی با اشاره به عدم نگرانی نسبت به انتشار بیماری وبا در استان در خصوص نگرانی نسبت به کشت سبزیجات در محوطه‌های شهر همدان خاطرنشان کرد: با ارائه طرح ساماندهی سبزی‌کاری‌های حاشیه شهر، نظارت بر امور عاملان انها در دستور کار بوده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: طرح‌های لازم در خصوص ساماندهی سبزی‌کاری‌های آلوده مناطق حاشیه شهر به استانداری ارائه شده که امیدواریم با برنامه پنج تا 10 ساله، مشکلات ایجاد شده در خصوص آنها را به صورت کامل رفع کنیم.
انتهای پیام/89026/ر40
برچسب ها:
آخرین اخبار