به گزارش خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس، سید «عباس عراقچی» معاون وزیر خارجه ایران بامداد روز شنبه پس از اعلام رسمی تمدید 4 ماهه ...
به گزارش خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس، سید «عباس عراقچی» معاون وزیر خارجه ایران بامداد روز شنبه پس از اعلام رسمی تمدید 4 ماهه مذاکرات هستهای گفت اختلافات در مورد محتوا همچنان پابرجاست.
وی که در جمع خبرنگاران صحبت میکرد، در مورد دلیل تمدید مهلت مذاکرات هستهای گفت: قرار بود تا فردا به نتیجه برسیم... در سه روز آخر به این نتیجه رسیدیم که رسیدن به توافق، عملی نیست.»
آقای عراقچی ادامه داد: «قرار شد در 4 ماه آینده 2 میلیارد و 800 میلیون دلار در 6 قسط به حساب بانک ملی واریز شود؛ 4 قسط 500 میلیون دلاری و دو قسط 400 میلیون دلاری.»
وی افزود: «سعی کردیم برخی نقاط ابهام در توافق ژنو در چهار ماه آینده برطرف شود. تولید سوخت راکتور تهران براساس جدول زمانبندی ما صورت میگیرد.»
معاون وزیر خارجه در مورد زمان و محل برگزاری دور بعدی مذاکرات نیز گفت: «به هیاتها دو سه هفته تنفس دادیم. ممکن است برخی مذاکرات به صورت دوجانبه صورت گیرد. هنوز زمان و محل دور بعد مشخص نیست. در تماسهای آینده بین من و اشمیت (معاون خانم اشتون) زمان و مکان مشخص میشود.»
وی در مورد روند تبدیل ذخایر اورانیوم 20درصد، گفت: «اورانیوم غنی شده 20 درصد که تبدیل به اکسید شده را به سوخت رآکتور تبدیل میکنیم.»
آقای عراقچی در رابطه با موارد اختلافی نیز افزود: «در توافق نهایی اختلافاتی که داریم غنیسازی و میزان غنیسازی است، که در خصوص میزان و ظرفیت آن اختلاف نظر وجود دارد و در این باره ایدههای مختلفی مطرح شده است. آنچه برای ما اهمیت دارد این است که برنامه غنیسازی ما چشمانداز صنعتی شدن دارد و باید حفظ شود. مقام معظم رهبری فرمودند 190 هزار سو باید تولید کنیم، برای امروز نیست یک چشم انداز صنعتی است که باید در هر راه حلی حفظ شود.»
وی ادامه داد: «بحثها در موضوع اراک و تغییرات در آن، هنوز هست. در بحث فردو و نظارتهای سازمان پروتکل الحاقی اختلافات کم و بیش وجود دارد. در 15 روزی که درباره توافق صحبت میکردیم، 80 درصد درباره دو موضوع اول بود. دوره اعتمادساز هم یکی از موارد مورد اختلاف ما بود. فکر میکنیم طرف مقابل معتقد است اگر در این موضوع توافق حاصل شود ،در بقیه موارد توافق حاصل خواهد شد.»
معاون وزیر خارجه ایران در مورد مشخصات سند نهایی نیز گفت: «نقطه شروع، پایان، مسیر حرکت و زمان آن درباره غنیسازی مورد اختلاف است. میزان ذخایر، نوع دستگاهها نیز در قالب غنیسازی میگنجد. دوره زمانی گام پایانی و حرکت به سمت صنعتی شدن مورد اختلاف است هنوز تصمیمگیری نشده است. پرانتزها کم شده، ولی آنهایی که مانده بیشتر اهمیت دارد و محتوایی است. با یک متن هشت نه صفحهای مواجهیم که دو برابر آن ضمیمه خواهد داشت. با سندی طولانی و بسیار پیچیده مواجهیم که همه کلمههای آن را باید توافق کنیم. سند اصلی ما روی متن 60 تا 70 درصد متن آماده است، ولی کماکان پرانتزها به اندازه زیادی است و نقاط خالی زیاد است. نقاط خالی جاهایی است که باید اعداد و ارقام پر شود و سه نقطه است.»
وی درباره راکتور اراک گفت: «چندین پیشنهاد وجود دارد و درباره همه آنها مذاکرات ادامه دارد. هیچ کدام هنوز مورد توافق شش کشور و ایران قرار نگرفته است. درباره اراک گزینههای مختلفی از سوی اعضای 1+5 مطرح شده است و این به معنای اختلاف نظر آنها نیست که برخی از آنها مورد اتفاق همه هست یا برخی. بحثها در این رابطه ادامه مییابد. خطوط ما مشخص است و راه حلهایی که ارائه میدهیم سازنده است و نگرانیهای مرتبط با برنامه هستهای را کاملا مرتفع میکند. سعی کردهایم راهحل ارائه دهیم و از بیان مواضع صرف خودداری کنیم. فاصلهها در بسیاری موارد زیاد است و یکی از مواردی که اختلاف نظر هست درباره بازه زمانی است.»
آقای عراقچی در مورد بیانات مقامام معظم رهبری نیز گفت: «فرمایش رهبری و دقت نظر ایشان درباره جزئیات مسائل هستهای برای ما راهگشا بود و
چشمانداز حرکت را روشن کرد و نشان داد که این برنامه هدفی دارد. وقتی رهبری چشمانداز را روشن میکند نسبت به برنامه هستهای ایران اعتمادسازی میکنند.»
وی در مورد افزوده شدن نام برخی شرکتها به لیست تحریمها از سوی آمریکا، گفت: «در شش ماه اخیر کشورهای غربی تحریم نکردند. آنچه در چند ماه گذشته اتفاق افتاد، اضافه شدن برخی کشورها به لیست متخلفان بود. همواره گفتهایم این نقض توافقنامه ژنو نیست نقض روح توافقنامه است.»
آقای عراقچی ادامه داد: «وضعیت موجود تحقیق و توسعه به هر شکلی که بوده ادامه مییابد. برای تحقیق و توسعه محدودیتی نمیخواهیم قائل شویم.»
وی درباره جدول لغو تحریمها نیز گفت: «اینکه چگونه تحریمها لغو میشوند، از بحثهای اختلافی است. معتقدیم همه تحریمها باید یک جا لغو شوند
و تحریمها نباید تقسیم شود. ممکن است فاصله زمانی برای تعلیق و لغو آن انجام شود و باید با تحریمها یکپارچه برخورد شود.»
معاون وزیر خارجه درباره اینکه چرا بیشترین مذاکرات با آمریکاییها بود، گفت: «بیشترین میزان اختلاف با آمریکاست و بیشترین تحریمها توسط آمریکاییها اعمال شده و به طور طبیعی بیشترین مذاکرات با آمریکا صورت گرفته است.
در حال تکمیل...
انتهای پیام/ق