امروز : دوشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۵ - 2016 December 5
۱۲:۰۷
ادموند
کمک مالی
کانال پیروان موعود
موسسه قاف
جنبش
کد خبر: 98906
تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۳ - ساعت ۰۶:۰۰
تعداد بازدید: 20
به گزارش خبرنگار خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس در عشق‌‏آباد، مردم مسلمان ترکمنستان همچون مسلمان دیگر نقاط جهان، در ماه مبارک رمضان ...

به گزارش خبرنگار خبرگزاری پیروان موعود به نقل از خبرگزاری فارس در عشق‌‏آباد، مردم مسلمان ترکمنستان همچون مسلمان دیگر نقاط جهان، در ماه مبارک رمضان آداب و رسوم خاصی دارند.

ختم کامل قرآن برای هر فرد ترکمن، بعد از سال‌های استقلال به رسم پسندیده‌ای تبدیل شده که در ماه مبارک رمضان خود را موظف به انجام آن می‌داند.









این رسم در مساجد عشق‌‏آباد پایتخت کشور ترکمنستان رنگ و بوی خاصی دارد و قاریان با صوت زیبا، قرآن را تلاوت می‌کنند.

نماز تراویح و خواندن آن همزمان با ساعات تلاوت آیات الهی، از دیگر مراسمی است که مردم ترکمنستان خود را ملزم به انجام آن در این ایام می‌دانند.







*ضیافت افطار ترکمن‌ها در «عشق‏‌آباد»

در ماه مبارک رمضان، مسلمانان ترکمنستان که جمیعت آن بالغ بر شش میلیون نفر است با شور و شوقی خاصی انتظار فرارسیدن این ماه را می‏‌کشند و با علاقه‌ای ویژه تمامی فرایض، واجبات و مقررات روزه‌داری مناسبت را از دل و جان انجام می‌دهند که در این خصوص برای ضیافت افطار اهمیت خاصی قائل هستند.

در تمامی نقاط ترکمنستان مرسوم است که روزه داران تمامی همسایگان، اقوام و دوستان روزه‏‌دار را برای افطار دعوت می‏‌کنند و همه دعوت‌شدگان حدود نیم ساعت قبل از افطار دور سفره تزئین‌شده با غذاها و شیرینی‏‌های سنتی، نوشیدنی‌ها و آب‌میوه‏‌ها و سبزیجات مختلف، جمع می‏‌شوند.

مهمترین خوراکی و نماز سفره افطار طبق سنت و احادیث پیامبر اسلام(ص)، خرما است و روزه‌داران ترکمنستانی آن را که از ایران وارد این کشور می‌شود، حتما از فروشگاه‌ها تهیه کرده و بر سر سفره افطار قرار می‏‌دهند.

بین ترکمن‌ها احادیث و روایاتی از پیامبر اسلام و اهل بیت رایج است که حتی نگاه به سر سفره افطار ثواب بی‌شماری دارد و ملائکه نیز آفرین می‏‌گویند که ببینید مسلمانان به خاطر خدا تمام روز از خوردن و نوشیدن خودداری کرده و هم‏‌اکنون نیز دور سفره پربرکت نشسته، منتظر و لحظه شمار زمان و دقایقی معین افطار هستند.

خانم‌های خانواده ترکمن تمامی چیدن و تزئین سفره و پخت و پز غذای ضیافت افطار را انجام می‌دهند و پس از آماده شدن، غذا را مردان خانه برای مهمانان آماده می‏‌کنند.

خوردن آب و چند عدد خرما از مهم‌ترین مرحله آغاز افطار است که پس از اقامه نماز جماعت انجام می‌شود و در پایان آن نیز دعای برکت سفره و نیز سوره ملک (تبارک) برای شادی روح اموات حاضرین توسط بزرگ آن مجلس و یا ریش‌سفید تلاوت می‌شود.





پلو سنتی ترکمنی که از گوشت مرغ یا گاو و یا گوسفند و هویج تهیه می‏‌شود، آب گوشت، «چکدیرمه» و «دوقرمه» از مهم‌ترین غذاهای ملی و سنتی هستند که در واقع زینت هر سفره افطاری در ترکمنستان است.

بزرگان ترکمن ماه مبارک رمضان را «اون بیر آینگ سلطانی» یعنی سلطان یازده ماه و یا «برکت رحمت‌آیی» یعنی ماه برکت و رحمت می‏‌نامند و سخنرانی در خصوص فیوضات و ثواب‌های این ماه مبارک بر سر سفره افطار و قرائت آیاتی از قرآن کریم از دیگر آداب و رسومی است که قسمت جدایی‌ناپذیر ضیافت افطار بین ترکمن‌ها می‌باشد.

انتهای پیام/.

 
برچسب ها:
آخرین اخبار